Monday, March 28, 2011

40 SEN PUN 40 SEN LA! JANJI GEMOK!

salam

korang sihat? aku sihatttttttttt. hehe. biasa la kan. bosan2 ni nak update la blog ni. sekarang ni tengah tak busy, boleh la update blog selalu. esok2 dah busy, blog kembali bersawang la macam dulu2 tuu. haha.

semalam kan kitorang pergi makan satay! satay lagi haaaaaaaaa. bulan lepas dah makan,. bulan ni makan lagi.. setiap bulan, bila abah dapat gaji je, benda pertama yang kitorang nak makan adalah satay! maklumlah, satay kat sini sedap2 dan gemok2 pulak tuu ;D

macam bulan lepas, satay tu berharga 30 sen dan kitorang order 30 cucuk. tapi sebabkan aku dah makan nasi sebelum pergi makan satay tuuu *sebenarnya tak tau pun abah nak bawak pegi makan!*, aku makan 15 cucuk satay je. dan satay yang ke 15 tu betol2 buat aku rasa nak muntah balik sebab kenyang! ;D hik hik hik malam tuu, tak boleh tidooo. haha..

semalam, kitorang pergi makan lagi. satay tu dah 40 sen dah sekarang. order 30 cucuk jugak! hehe. tapi semalam aku tak makan nasi tauuuu. punyalah tak makan nasi sebab nak makan satay banyak2. haha. lepas tu bila dah lapar sangat, boleh la makan lebih :P


aku suka satay kat sini sebab besar, gemok, murah tetapi sedapppp! sumpah, sedap gila, cukup segala perisa, kuah pun sedappp. tak de kurangnya la kat satay ni! nyum3! aku sempat snap pic sebelum makan. hehe

dan bila dah abiss...


hehe sedapp. aku makan 20 cucuk satay. tu pun kenyang giler dah! abah suruh makan banyak2 nanti tak la mengidam lagi. keh3.. nyum2. memang kenyang la semalam..

kalau kat tempat lain, susah nak jumpa satay besar2 yang murah2 tetapi sedapp! kalau ada pun, mesti mahal2. memang sedapp. tak pun kurus3 tetapi tak sedapp. ni perfect sangat la! hehe..

lupa pulak, sapa2 yang dok area kemaman tuu, meh la rasa satay ni. kat gerai dengan tnb tu je. tau kan? cari tnb dulu, lepas tu depan tnb tu ada gerai banyak2. salah satu gerai tu la. hik hik...

bulan depan pulak makan satay.

20 comments:

eita said...

hahaa..aku pn suke...tp sni mhl skit la..ada 50sen..ada 60sen..

sizuka[Izzati] said...

whoahhhh sodapnye sate~!lapar lapar nak balik Msia sekarang~!!!

Miss Tira said...

Gemuk-gemuk satay tu. Menggiurkan ni. Huhuhu.

Nur Farah Hani said...

dua hari lepas makan sate..s edap.. ehehehe...

F~CiCAk said...

flash ada plak :P

kay_are said...

satu je yang xde dalam entri ni.. satay tu nampak sedap.. kat mane kedai nye.. mane tau leh g sane try sendiri nanti =)

jierah said...

aaaa sedapnyeeee

Tauke Budu said...

haha tiba2 lapar....bukak blog ni je jadi laapr....fatin kena belanaj azmi la macam ni...

hiro said...

perghhh..lama tak pekena satay,

Eyqasara said...

best tu... murah je satey nye... kat area umah eyqa 60 sen... aiseymen! jeles! jeles~! hihihi....

velasrizal said...

dh sedap tak kan nk pandang je kan..

Pelajar / Peserta Akademi Fantasia (AF) 9 2011

bunga said...

wah..baru jer makan minggu lepas..ehhe

nora said...

nak satay! nak satay! nak satayyyyyyy!!!!!

ENTRY HOT : 2+1

tia said...

byknye ? tia 6 pon da cukup!

mie said...

tengok pun dah x tahan...
nasib baik pasar malam lambat lagi..
eheheee

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Maaf saya lama tak ziarah kamu”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tempat aku dah 70 sen dan 80 sen tang kalau kambing lagi mahal...


besttttnyerrrr lama tak hirup kuah sate

sahromnasrudin said...

kt tempat sy dah tak jumpe lg satay 30 sen..paling koman pun 60 sen huhuhhh

lavender harum wangi said...

nak satay jugak~ !! suka satay ayam je. daging tak syok~~~

Wan said...

Ya ALLAH...sedapnya..huhu

►içéq◄ said...

belanja aku la nnt!! heeee~

ARTIKEL RAKAN BLOGGER