Thursday, March 8, 2012

KENALI BLOG LESUNGBATU IEYDA

assalamualaikum.

promote timeeeeeeeeee~ sejak2 pakai url baru ni kan, lama gila tak promote blog orang kan. dulu2 masa url lama, rajin sungguh~ hakhak.

beliau blogger baru yang bakal meningkat naik. insyallah. baru lagi berblogging. aku ada tolong dia sikit-sikit bab blog ini sebab ada yang dia tak tau nak buat. its okay. biasalah. aku dulu pun masa baru start ada blog, kekok jugak. pun kawan-kawan tolong jugak. bila dah reti, dah boleh buat, insyallah boleh ja nak tolong orang :)

aku kenal dia melalui cik aya. aya ni aku mula rapat sebab selalu dok tweet2 kat twitter. dan sejak tu la makin hari makin rapat. sejak rapat tak pernah lagi stop bertweet okayy. hari-hari. kalau kadang-kadang dia penat kerja, tak tweet, mesti aku akan tweet dia tanya dia pi mana. hik3!! aku suka kawan dengan dia. banyak kisah hidup kami dah berkongsi. insyallah nanti balik kulim nak sangat jumpa dia :)

penulis blog dikenali sebagai ieyda. aku panggil kak ida! :)

gemar memasak dan berkongsi resepi di blog adalah salah satu kelainan pada diri kak ida.ia tidak menghalang status kak ida sebagai seorang isteri, seorang ibu dan wanita yang bekerjaya untuk memasakk! setiap resepi dan gambar masakan boleh menggugat sesiapa saja terutama pada yang sedang kelaparan seperti aku! errr. ala korang macam tak pernah lapar pulak kan~ hik hik

antara masakan yang boleh menggugat perut kita adalah...

ROTI JALA!! tengok colour dia. punya comel sampai tak sanggup nak makan sebab comel sangat~ hakhak. ni warna hijau lumut. cantik kan? dan kreatif! mama aku dok heran macam mana la dia buat. yela, selalu kita buat warna kuning je kan. ni selang seli punya warna. cayalah ;D

ni pulak biru torquise+ putih. sedap dimakan bersama kari daging.. wehuuuu..

RESEPI ROTI JALA DAN KARI DAGING ANDA BOLEH KLIK SINI

jaga-jaga, gambar kari daging memang boleh buat anda terliurr!! T_T

ni pulak serimuka pulut hitam. tu diaaaaaaaaa.. sedapnyaaa!! nyum3!

RESEPI SERIMUKA PULUT HITAM, KLIK SINI

ni pulak ketam bercili!! sedap jugakk. nyum3! tengok gambar pun boleh tau sedap ka tak.. hik3!!

RESEPI KETAM BERCILI, KLIK SINI

ni pulak nama dia telur kukus rampai! macam mana nak buat? tengok comel ja kan~ hik3!

RESEPI TELUR KUKUS RAMPAI. KLIK SINI

ini pulak daging bakar cicah air asam kerisik! nyum3! pun sedappppp.. heehhehe.. nak belajar buat, boleh tengok resepi dia..

RESEPI DAGING BAKAR CICAH AIR ASAM KERISIK, KLIK SINI

ikan pari bakar + cencaluk + air asam kicap memang terbaikkkkkkkk!!! ;D aku makan cencaluk, budu tak makan. kahkah

RESEPI IKAN PARI BAKAR CICAH CENCALUK DAN AIR ASAM KICAP, KLIK SINI

KERABU EPAL!! aku tak berapa makan kerabu sangat tapi kalau tengok yang ni, nampak sedap kan? nyum3!!

RESEPI KERABU EPAL, KLIK SINI

yang akhir sekali ni orang panggil nasi ulam!! hehehe.. sapa-sapa yang suka makan nasi ulam dan teringin nak belajar, boleh la singgah blog kak ida ni. :)

RESEPI NASI ULAM, KLIK SINI

banyak lagi resepi yang kak ida kongsikan kat blog beliau. mana boleh aku share semua. tak suprise la~ hakhak. nak tengok resepi yang lain jugak kena la singgah kat blog dia. terutama kepada sesiapa yang suka sangat memasak dan ingin mencuba resepi baru yang mungkin anda tak pernah buat! hik3!

apa tunggu lagi, follow la blog kak ida dan tinggalkan komen di entry beliau, untuk bertanya resepi ke apa ke, boleh la komen kat entry beliau okay!! :)

eh lupa, blog beliau. hehehe. http://lesungbatuieyda.blogspot.com/

18 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..terliur tgk resepi ni..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

wow rajin nye share resepi..ak skg malas btul nk share resepi..masak jnis campak2 jer..nk karang resepi jdik payah..huhu

merahitujambu said...

comelnya roti jala tu

Nurul ain said...

ok terjah... :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: yui tag..jom join dear..

http://nuyuijoinsanesini.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

sudi apalah kiranya promo blog saya pula....

roziahojijie said...

ui .. kecur airliur tgk nie ha ....

are_lin@yu said...

hehe beznya pandai masak..ayu tak pandai..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wowww...terliur nengok...

Boni JLL3 said...

cantiknya roti jala tu

| xDer | said...

eh eh.. cumel2 pulak gaya masakannya :)

Gen2Merah said...

mak aiii, terasa plak laparnya... ehehe

cIk JanNah said...

ya allah semua gambar makanan buat jannah terliur. lagi gambar last telur masin tuh. jannah suka tang kuning dia...slurppp

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lain macam warna roti jala dia.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cantik gambar2 masakan dia..

MaryaYusof said...

Wow! Nampak menarik betul ni...Haruslah terjah... Jom kita terjah...yuhuuuuuu~

h A n Y S said...

hai fatin..dah lama tak menyinggah..sibok skit dengan Tri Fa,
by the way, jemput join giveaway tri fa ye.. @ http://trio-fabulous.blogspot.com/2012/03/tri-fa-wardrobe-1st-anniversary.html


p/s:sedap gila tengok resepi2 kak ida! unik pulak tu resepi dia..

Lesung Batu said...

as salam adik fatin cayang yg always gebu's...:) thks a million again sbb promote blog akak...appreciate sgt2...so bila kita nak geget-geget ayam Kenny Rogers bersama cik aya to'ek? ehehe...it's on me ok...i'll b waiting to c u...soon...insyaAllah...semoga ada jodoh... :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER