Thursday, December 22, 2011

DUIT BARU TAHUN 2012!

salam..

ni duit baru untuk tahun 2012!!


sedikit coretan :

Bank Negara Malaysia menerusi kenyataan rasminya menyatakan akan mengeluarkan siri baru bagi wang kertas dan syiling bagi negara Malaysia. Siri baru tersebut akan dimulakan menjelang awal 2012 dengan membawakan ciri keselamatan yang lebih tinggi dan teknologi yang diperbaharui.

kredit : KLIK SINI

cantik la jugak. hehe sejak aku rajin pegang duit masa jadi cashier ni, duit RM5 selalu sangat terkoyak. kadang2 datang dari bank. pehhh terkoyak jenuh nak selotep. lepas tu duit RM1. selalu lembikkk. huuu duit RM10 ada yang ok, ada yang tak. duit RM50 selalu okay. hehehe.. kadang2 keliru duit RM50 dan RM1 :p





psst aku sudah berhenti kerja. keputusan yang tepat :)

10 comments:

Gen2Merah said...

memang kalerfull... cuma sedikit konpius.. warna kuning gold tu bukan RM20 ke?

farahadilah said...

huhukk lawa kaler-maler.. tapi macam duet saidina n monopoli jak!!!!

xDer said...

cantik :) & RM20 dah ada balik

ch!natsu said...

hehe mcm2..
bertambahla koleksi duit lama dlm simpanan chin.. :)

norain.ibrahim said...

just nak cakap, kalau post gambar or anything sal matawang or duit. letak cancel atau contoh yang tak boleh di padam kat atas permukaan nya.sekarang ni banyak cara orang kalau nak seleweng document dan sebagainya.. (=

Tukang Karut said...

duit ooo duit... macam macam kaler lak tu...

MamaEma said...

harap susah utk mencipklaknya

noa said...

tu diaaa
meriah gitu

MaryaYusof said...

Cantikkan duit msia yg baru...erm..tp duit soles di Peru ni burukla...xcolorful lsng!

wan nurul hezrina said...

erm blehlah siape2 penggemar nak buat koleksi..sungguh meriah warnanya=)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER