Tuesday, October 11, 2011

MENGENGGAM SEGULUNG DIPLOMA AKHIRNYA..

salam..

beberapa hari yang lepas semua entry aku autopublish je. dah 5 hari kot aku tak blogwalking, tak lawat blog kawan2 yang lain.. sori!! ;D entry2 tu aku dah siapkan sebelum aku ke putrajaya.

aku baru lepas menghadiri majlis konvokesyen unikl yang ke 8 pada hari ahad (9/10/2011) di picc putrajaya :) alhamdulillah, sijil diploma sudah berada di genggaman aku.. ;D

aku amik kos mechanical design and development dulu..


family aku! :)

*1st time amik gambar kat studio dengan family. dah siap gantung dah~ hee*

aku anak tunggal. hanya mama dan abah aku ada. :)

terima kasih atas ucapan tahniah yang semua berikan kepada aku. alhamdulillah, syukur. aku berjaya buktikan aku mampu habiskan pengajian aku sepanjang 3 tahun lebih..

jutaan terima kasih kepada abah, mama, ex rumate (kak ika, fiza, aisyah, kak liza,), dan yang tersayang,  dan jugak rakan2 yang lain..

sem 1- aku pernah lari dari asrama, baru seminggu kot masuk msi dulu. hehehehe..
sem 2- tersangatlah banyak dugaan pada sem itu, termasuk rumate dan boyafren. duit habis, pelajaran tunggang langgang, kena pulau sebab fitnah :( math gagal okayyy. KP2. bermakna loan MARA aku disekat! :(
sem 3- dapat rumate2 baru, dah mula sesuaikan diri. orang lain yang pernah lari dari aku pasal terpengaruh dengan fitnah2 orang akhirnya mendekatkan diri dengan aku. masih dengan boyafren. tapi dah tak macam sem 2. hampir2 berputus asa, penah tengok mama cakap tak sanggup nak habiskan pengajian :(( tapi semangat naik kembali bila pointer naik mendadak sem tu..
sem 4- boyafren dah tak de. lega. bebas! hoyeh. sem 4 betul2 dapat pernafasan baru. masalah tak banyak sangat. happy dengan rumate2. alhamdulillah. pointer pun dah semakin okay :)
sem 5- praktikal kat tati. ditempatkan sorang2 kat satu department. tak de kawan tau..waaa. ada rumate pun kejap je..huu. abiskan praktikal dengan jayanya. hoyehh. habis je praktikal terus couple 
sem 6- masa mula2 melangkah ke sem 6, dapat rasa dah akan terjadi satu peristiwa hitam. memang sangat hitam! arghh teruk kalau nak fikir balik. kes, ex rumate datang kembali. haha alhamdulillah, kami bertiga dapat settle masalah tu walaupun segalanya berlaku pada akhir hujung sem. aku rasa kuat masa tu sebab ada dua orang rumate kesayangan. pointer jatuh masa ni sebab engineering science failed :(
sem 7- extend satu sem. rasa sesak nafas je dengan fyp. pehh. risau kena extend lagi. result semua lulus cuma gred fyp teruk. tak disangka-sangka, lebih teruk dari yang disangka. tapi tak apa la, aku dah usaha yang terbaik. mungkin tak de rezeki. alhamdulillah berjaya jugak habiskan semester ini..

dah bergelen2 air mata aku tumpah sepanjang aku di msi, dah beribu riban duit aku habis, dah sehabis daya dan usaha aku curahkan, sepenuh kasih sayang aku bagi kat msi. dugaan demi dugaan aku tempuh, kadangkala aku betol2 rasa nak putus asa.

yang paling banyak bagi semangat kat aku, adalah kak ika. dari sem3 sampai la sem7. alhamdulillah. aku tak dapat bayangkan kalau kak ika tak de. sama2 grad tahun ni :)

tahniah. tahniah kerana berjaya mengharungi suka duka sepanjang pengajian diploma sesi julai 2007.. terima kasih :)

status sekarang, aku masih lagi bekerja di kedai kasut. belum lagi mencari pekerjaan yang bersesuaian dengan diploma aku kerana masih belum ada lesen moto atau kereta. hee

entry pasal gambar2 di konvo, insyallah di lain entry ;D

13 comments:

Fendy said...

congratulation...keep it up...

Woofer Storm said...

tahniah fren..akhirnya dpt gak..eheee

saperakue said...

congrate kawan!!

chiLleD...!! said...

tahniah..sume yang brlku mnjadi kenangan..hehe..pasni smbung degree and strusnya lak..=)

Athirah Liyana said...

Congrate sis :)

Puan tia said...

wahh anak tunggal..mesti manja ni! heheheeh

sizuka[Izzati] said...

tahniah :D

roziahojijie said...

tahniah ye kak ... nt da keje jgn luper belanje :)

fieda said...

tahniah

Tukang Karut said...

tahniah...

Gen2Merah said...

wah, patot pun Noor fatin lama menyepi.. ehehe.. rupanya dah menggenggam segulung ijazah..

tahniah ye.. semoga bakal mendapar kerjaya yang lebih baik utk diri dan keluarga..

Mia Liana said...

tahniah.... :)

h A n Y S said...

CONGRATES FATIN... =D

ARTIKEL RAKAN BLOGGER