Sunday, October 23, 2011

CARA AMBIL GAMBAR PASSPORT PALING JIMAT!! AKU PERNAH BUAT!

salam..

aku baru usha blog baikpunyer.com. tetiba terbaca entry yang paling terkini dia update. pasal cara ambil gambar passport yang paling jimat.

bila tengok gambar ni, baru aku teringat, aku pun pernah buat macam ni!! haha. betol.. aku ingat lagi.. haha..


ni gambar dalam blog baikpunyer.com. nak jimat punya pasal, ambil gambar passport sendiri, tak boleh blah lelaki tu jadi macam tirai pulak ala-ala macam dalam studio. haha.. memang kena la baju warna biru! :P


aku pernah ambil gambar passport sendiri sebab nak hantar resume untuk intra dulu, kena letak gambar passport. gambar aku lepas spm ada la. masa tu tak pakai spek pun. nak pergi kedai ambil gambar, masa ni pun ikat perut nak makan. kekekekk. so dapat idea, ambil gambar sendiri!!

dah bersiap2 nak pergi bengkel, sempat ambil gambar. :)) aku simpan lagi..


dengan baju bengkel lagi. mula2 ambil gambar ni. sebab asyik nak tergelak je okeh. haha cadar aku warna pinkkkkkkkkkkkk =p


setelah beberapa kali snap, ini yang betol2 jadi. masa nak ambil pic ni, gelak guling2 ye. hahaha.. dan gambar ni la yang aku hantar di setiap borang resume untuk intra :P

itu kali pertama dan terakhir kot aku buat, lepas ni tak nak buat dah la. hahaha :P

terima kasih mia liana dan ahmad hisyam kerana promote link blog aku. sedikit sebanyak menaikkan traffic. terima kasih!! meh iklan banner kat blog aku meh!! XD

9 comments:

fieda said...

hehehe...

sizuka[Izzati] said...

AHHAHA kreatif gila!pernah buat jugak dekat rumah.mak abah join sekali sebab nak gambar passport segera LOLOLOL.

Cool Stylish Blog said...

kreatifnya..i like ur entry!..

farahadilah said...

mst kak iqa jadik mangsa!!! hahahakkk standar la time tu fatin.. suma jenih nap sep! hahahahakk... tp pic ni mmg cun la untuk intra!

Tukang Karut said...

erk... terlebih kreatif...

Pondok Usang said...

tapi nak kene pinjam abg ensem baju biru tu la.. =)

wan nurul hezrina said...

heheh nampak sangat badan org belakangtuh besar..mcm cara mcm mana nak berlindung kat cahaya matahari=)

Mizz Atie Zieya Shukri said...

haha..penah wat gk,...masa nk buh gmbq lam resume

Ana Mardia said...

haha nak wat jugak macam ni!! skrg tgh xdak gmbaq passport..buat macam ni bukan saja jimat, tapi lg syok leh tgkap byk2 kali smpai puas ati..hahaha nak wat jugak mcm ni!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER