Friday, July 27, 2012

SUKA DUKA SEMINGGU RAMADHAN

assalamualaikum! ;)

harini dah 27 julai. last aku update entry 22 julai. hakhak maaf2, macam biasa, busy dengan kelas. kehkeh. malam-malam ada masa cuma tak terupdate rasanya blog ni. tapi aku tak nak tinggal bersawang kan. sayangg woo. heheh

harini sudah masuk hari ke 7 kita berpuasa. alhamdulillah. syukur kita masih diberi peluang untuk mengerjakan ibadah hingga ke hari ini..

puasa kali ni, banyak dugaan untuk aku. huhu aku kena gastrik. :( aku memang ada gastrik. start kena tahun 2009. tapi tahun-tahun sebelumnya tak pernah kena pun. tahun ni je. dugaan dugaan.

kena gastrik puasa ke 6..

puasa ke 3 aku kena diarrhea. berlarutan sepanjang minggu tu. hoho. mungkin sebab makan bubur lambuk kot, sebab kan berempah, banyak sangat rempah. perut aku ni ngada sikit, tak tahan ;p wawawawa terseksa woo. tak makan ubat pun. minum teh kelat je. farmasi, klinik, hospital jauh la. huu.

lepas tu homesick. waa aku rindu la nak makan masakan mama tambah2 time bulan puasa. kalau aku makan masakan mama, susah sangat nak sakit perut ni. tak pernah kot. huuu~

tahun ni aku dah start bangun sahur. seperti tahun-tahun sebelumnya aku susah sangat nak bangun sahur kalau tinggal kat hostel. tengok la keadaan, ada makan bahulu, ada makan nasi (time makan nasi ni bangun lewat pulakkk. kelam kabut makan. haha), ada sekali tu makan megi. lepas tu perut bertambah sakit T____T

dan macam-macam la yang berlaku sepanjang minggu pertama kita berpuasa ni. hehe berbuka denan housmate, samada masak, beli kat kedai atau makan kat kafe. mana-mana pun sama je. eh pernah sekali beli kat bazar. naik bas tati pergi ke bazar kijal. kehkeh.

dan saat ini aku berada di rumah. tiap-tiap minggu aku balik sekarang. khamis petang, habis je kelas, terus balik. hahaha ahad petang atau isnin pagi abah antar la. ahad kan tak de kelas. untunglah kan ;p

alhamdulillah, elaun untuk bulan pertama pun dah masuk. shopping2! ;p

semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dari tahun sebelumnya.. insyaAllah..


kawan2 rapat aku kat sini ^__^V


selamat berpuasa kawan-kawan ;)

11 comments:

zacky786 said...

beli jam lonceng .. hehe

are_lin@yu said...

hehe..mcm ayu gk tahun ni baru rjin bgn sahur..salam 7 ramadhan fatin ;-)

ayut said...

skali byk plak dugaan ye..sabar la ye..tp klu sahur tu klu blh jgn mkn cpt2..tp permulaan kan.nnt dh biasa mesti sng nk bgun :)

HeNRieTTa JoSe said...

Slm bpuasa..,ahd xde klass...bestnye....

Ezy Chiaki said...

dh baek lom gastrik tu?
arap cpt smbuh ye..
=)

nur anis said...

orang gastrik time puasa..tapi saya gastrik time first day raya..sebab makan macam-macam..-__-"

Tukang Karut said...

perempuan kalau dengar dapat duit... perkara pertama yang terlintas adalah shopping...

~~oOpEt~~ said...

wei.. baru tau ada gastrik.. tke care ok :D

kay_are said...

elaun je shoping.. ape nak jadi student sekarnag ni.. =P

nanakimie said...

slmt berpuasa atin,hee...blum tlmbt lg kan:)

sHaR!Na eLyaNa said...

sha nak jd kwn rapat jg..bole ? :D

ARTIKEL RAKAN BLOGGER