Saturday, July 7, 2012

COMMUNICATION SKILLS - RESUME

assalamualaikum!

perhatian perhatian. post ini adalah post yang ke 1000!! yeahh. haha start aku menulis blog pada 4/2/2008 dan ketika ini post dah mencecah 1000. haha nampak sangat jarang update ye dak? :P

kali ni aku nak bercerita pasal salah satu subjek yang aku ambik kat tati ni iaitu communication skills.

oh ya, baru aku tau yang sebenarnya nanti jadual akan berubah lagi. sekaranag kitorang baru dapat jadual yang pertama, lepas raya kot akan menyusul jadual yang kedua dan subjek lain pulak yang kitorang akan belajar. hehehe

ok untuk sesi pertama dalam kelas communication skills ni kitorang belajar cara-cara nak buat resume yang betol tetap dan lengkap serta padat. hamboi. lalalala

hari khamis hari tu kelas terakhir bersama madam sara :(


madam sara ;)

dia ajar macam mana nak buat resume dengan lengkap serta padat. dia ajar satu persatu, cara susunan, check satu-satu dan aku rasa perhh bertuah gila. sebab sebelum ni tak pernah lagi aku jumpa lecturer yang ajar sampai macam ni haa. hehe 

cara nak susun fail masa interview nanti dan banyak la. serius banyak ilmu aku dapat dari dia. dan kekadang benda tu kita tak tau pun ^__^

thanks madam sara. jasamu dikenang sampai bila-bila.

oleh kerana hari tu kelas terakhir, so jom bergambar!! :P


perkenalkan, rumate, housemate, classmate. hidayah :)


satu-satunya lelaki dalam kelas kitorang. kitorang semua berlima je. sorang lelaki, 4 perempuan.  kelihatan, farhana ;) najwa tak datang hari tu sebab pergi konvo. yang lelaki tu nama dia hafizi ;)


minggu depan kitorang akan belajar pasal public speaking kot. madam lain pulak yang ajar. bakal merindui madam sara yang sporting!! kekekeke



apsal banyak sangat entah kambing kat sini. aku jadi fobia terus. kakakaka sebab banyak dan selalu sangat jumpa kan. aku risau dia kejar je. tapi malangnya dia lari dulu bila nampak kitorang. so acane? hahaha



' i like you. but i'm not going to tell you because i don't want to make our friendship awkward' *tetiba*

7 comments:

~~oOpEt~~ said...

waa.. sorg je lelaki.. dh mcm kawen 4.. 4 perempuan, sorg lelaki :D

cynta ieda said...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/giveaway.html mari join sini..banyak hadiah menarikk

Boni JLL3 said...

[ost yang keseribu?????????wah.. banyaknya

best la laki tu..dia sorang2 je laki dalam kelas.hahaha

Marya Yusof said...

As salam Fatin,

Subject communication skills, Public speaking is the best subject ever! serious akak paling suka sb sgt senang nak score! hik3... Kena practickan ilmu tu nnt bile dah bekerja nnt...all the best dear :))

are_lin@yu said...

mcm bez ja..ayu ni english kurang sikit..nk belajar dgn fatin lh..hehe

Tukang Karut said...

owh... bahagia nya lelaki itu...

kay_are said...

1000 ??? banyak gile.. aku baru cecah ratus2 je entri.. nanti pemalas.. pernah blaja gak subjek ni dulu.. tapi tak praktik pun.. =_=

ARTIKEL RAKAN BLOGGER