Friday, July 20, 2012

COMMUNICATION SKILLS - PUBLIC SPEAKING

assalamualaikum!!

alhamdulillah, esok kita semua umat islam akan berpuasa. bertemu lagi dengan bulan ramadhan. semoga ramadhan kali ni banyak memberi manfaat dan pahala berbanding tahun-tahun yang sebelumnya. insyaAllah. semoga dipermudahkan segala urusan. amin! ;)

ingat x entry ni? pasal kelas communication skills part 1? belajar cara nak buat resume dengan lengkap. hehe lepas dah habis kelas tu, sambung pulak kelas public speaking yang dihandle oleh miss ju! ;)

seminggu je kelas dia sebab kitorang berjaya habiskan 10 jam masa bersama. ekekek sebabkan kelas puan zu tak de, so kitorang ambil masa tu, habiskan 10 jam. alhamdulillah, tamat jugak dengan hati yang girang :P

macam2 la yang dapat ku belajar. task pertama kena ceritakan pasal who am i? ambil satu benda atau haiwan lepas tu ceritakan persamaan diri dengan benda tu. haha aku ambil novel. sungguh tak de idea beb. hhahaha..

dan macam-macam lagi la. sesi perkenalan, kena kenalkan kawan kita sendiri. lepas tu kena jual produk la, jawab soalan itu ini dan macam- macam la. kelas yang tak pernah bosan langsung. ceria je memanjang. otak tak tension. miss ju yang sporting. kawan-kawan yang hebat! perfect!!

kelas terakhir kitorang pada khamis minggu lepas. start pukul 2.30 sampai 6.30. lama kan. tapi sebabkan tak bosan so rasa sekejap je. haha 

miss ju bawak kek!! yummy2!! sebab tu la kelas terakhir kitorang. huk huk sedih. lepas tu dia kata untuk birthday girl jugak. aku dan sara :P sara 16 julai. aku kan 14. kikikiki.

btw, dulu kan kelas aku cuma ada 5 orang je. aku, dayah, najwa, farhana dan hafizi. minggu lepas bertambah lagi dua orang, yana dan sara. dah tak sunyi dah kelas. dah makin meriah dah. hahah best2! diorang lepasan ijazah dari UMP. hehe

gambar yang sempat aku snap masa kelas terakhir tu!! hehe



kek yang miss bagi. terima kasih miss!! habis licin. sedappppppppp. yummy2!


candid. amboi tak menyempat2 nak makan. 

kakakak


sara, yana, dayah, aku dan farhana! 



hafizi, sara, yana, dayah, aku dan najwa!

macam biasa, hafizi seorang je lelaki dalam kelas ni.  hero, penyelamat, penyeri, kumbang. hahahaha dah2 tak boleh puji lebih2 ;p


ni la produk aku kenal jual. kena promote. mini puding. aishh. tak penuh plastik. hahah 


kesempatan ini, aku mengucapkan terima kasih banyak2 kepada miss ju sebab curahkan ilmu yang sangat berharga pada kami semua. kelas miss antara yang terbaik penah aku belajar! ekekek.

nasib boleh contact miss kat facebook lagi. boleh chatting2. yang pasal kena jaga seseorang tu kan, err errr. hahahah.. miss mengusik kemain! ;p

minggu depan kelas dengan miss liha pulak. semoga dipermudahkan pembelajaran kali ni. aku tak tau pulak apa miss liha akan ajar minggu depan. sebab minggu ni tak de kelas. ekekek..

oh ya, aku kat rumah ni. hari pertama puasa dapatlah bersahur dan berbuka bersama family tersayang! XD

8 comments:

Masmira Masri said...

perghh kek tu nmpk sgt menyelerakn

do visit n follow
http://myaleo.blogspot.com/2012/07/wedding-preparation-videographer.html

~~oOpEt~~ said...

kejap2 je eh lecturer ngajar? selamat berpuasa fatin :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

teringt plak time sem akhir dlu..hihi..

Tukang Karut said...

selamat berpuasa...

Ezy Chiaki said...

suke sgt dpt mkn kek tu..
haha

kay_are said...

sorang je laki kat kelas tu? best r die ditemani banyak bunga ^^

are_lin@yu said...

wahh beznya macam 1 family..hehe

Nur Farah Hani said...

Selamat berpuasa n hei hapy besday juge.. maaf lambat wish.. baru kembali dari duni y busy.. hehe.. moge puase penuh.. :D

ARTIKEL RAKAN BLOGGER