Monday, January 9, 2012

TIPS IBU MENGANDUNG, APA YANG PATUT, APA YANG TIDAK.

salam..

sebelum baca entry ini, sila rujuk entry sebelumnya. bulan 4 aku dah buat entry tu. kekeke KLIK SINI ye kawan-kawan.

gambarnya sama, lukisan yang sama, mungkin jugak yang buat ni orang yang sama. tapi kali ni, tajuknya lain. jika dulu berkaitan dengan bayi yang comel lote tu, kali ni berkenaan bakal mak-mak bayi.

tips ibu mengandung.

walaupun terdapat unsur jenaka tapi sebenarnya ini yang patut kita elakkan. mungkin diorang buat lukisan ni untuk memperingatkan para ibu ataupun mungkin mereka sendiri pernah mengalami situasi sebegini..

jom layan gambar di bawah. apa yang patut dan apa yang tidak patut dilakukan oleh ibu yang sedang mengandung :)


pandu cermat jiwa selamat ;D

tak elok pakai bikini. adoi. habis nampak semua. time tak mengandung pun tak elok pakai! aishhh. haha...

tak perlu muzik yang kuat-kuat, gedegang-gedegang dum dum cak untuk baby ye..


ingatlah yang baik-baik saja, jangan ingat yang ganas-ganas. boleh terganggu fikiran.. hee..

nak rekod kelahiran bayi pun agak-agak la, jangan sampai berpuluh jurugambar depan isteri. terkejut doktor nanti.. hehe

mengambil makanan tambahan yang sesuai, hehehe..


bagitau suami yang anda mengandung di tempat dan masa yang sesuai. jangan buat macam 'BAD ' tu =,=

hahahahha cari nama yang elok. pi baca buku nama-nama bayi. bukan nama-nama penjenayah.. hehehe

bersiap-siap untuk ke hospital. tak payah bawak dapur, peti ais, tv, laptop semua tu. anda nak pergi bersalin =,=

ni paling teruk! haha. adess., hiburkan diri dengan keadaan yang betol yee.

nak beryoga pun ada caranya. tak payah la nak melentok tak tentu arah..

pilih makanan dan minuman yang sesuai dengan diri yee.. hehe..

HAHAHAHAHA *xmampu nak cakap apa-apa.* :P

agak melampau ye apa yang disenaraikan.. hahaha..

aihh. jangan buat okayy. hehe..

pakai la pakaian yang sesuai. baju mengandung berlambak-lambak jual sekarang ;p

berenang dengan sihat bukan melompat tanpa kawalan =,=

nak berkongsi pasal mengandung pun, elok2 la yee. tak payah nak angkat baju tunjuk perutt. hahhahahha terkejut kawan..

ada ka buat kerja ni time mengandung? ish. aku teringat iklan minuman tongkat ali kot ke apa ntah yang minuman tuu.. hehe..

nak check pasal mengandung, guna alat yang betol~ bukan pergi check kat tempat yang tak sepatutnya.. kui3

hahahahh. okkkk

agak blur dengan gambar ni.. main burung? =,=

giloss~ haha..


sedikit sebanyak ia membantu kita ye kawan-kawan, terutama kepada yang belum mengandung ni. heee

lepas ni gambar apa la pulak yang diorang nak buat ye.. keh3

6 comments:

nuerule areyin said...

tips yg bagus

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ri2 tym ak maen bowling ade ibu yg sarat mengandung maen bowling gk..seriau tgk takut tergelincir..huhu

wan nurul hezrina said...

hahaha tips yang kadang2 susah akal nak terima.bagus2

farahadilah said...

lawak pulak tgok pic ibu mengandung dok buat aksi-aksi ngeri! kahkahkahkah

cerita best said...

tips yg best2222222

MaryaYusof said...

Hahaha~ kelakalah... yg ambil gambar/video tu mmg xsanggup nak buat ;)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER