Thursday, January 19, 2012

MENGIDAM PAVLOVA PULAKKKKKKKK

salam..

aku ada satu penyakit mengidam. mengidam makanan yang sedap-sedap plus mahal plus manis. tak tau kenapa.. kehkeh..

dulu-dulu aku mengidam macaroons. KLIK SINI . dah makan dah bila jierah hadiahkan untuk birthday tahun lepas! hehe birthday aku dan  ;D

lepas tu mengidam cheese tart. KLIK SINI pernah makan kat rumah sapa entah. sedap gila!! lepas tu rasa nak makan lagi tapi... tak dapat makan lagi sampai sekarang! hik3

lepas tu sekarang mengidam pavlova. aku kenal pavlova pun dari jierah. dulu dia sebut apa ek. ala, aku lupa dah. masa tu dia salah taip. ish jierah jierah, tak boleh nak bahan sebab lupa apa dia sebut.. hak hak hak

lepas tu lepas tu aku mulakan sesi menggoogle!

inilah pavlova pada sapa yang tidak mengetahui ye!! ;D







kreatif gila yang ni! arghhh


eh sebelum tu. apa itu pavlova?

pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballet dancer Anna Pavlova. It is a meringue with a crispy crust and soft, light inner.

paham? translate sendiri no~ kehkeh..

sebab apa aku mengidam pavlova?

sebab ia mesti sedap dimakan bersama buah-buahan yang enak iaitu buah kiwi, strawberry, anggur dan lain-lain. buah kepala je tak boleh letak ye.. kui3

dan kawan aku pun ada buat bisnes pavlova ni rupanya. keh3.

sesiapa area kulim tu, boleh la terjah fan page beliau! selain pavlova, cupcake + cakes + apam polkadot sangat sedap dan harga berpatutan. aku pernah beli cupcake + apam polkadot dari beliau.. hehhee




@_____@


sedapnya T____T

balik kulim nanti nak tempah sepuluh bijik! gahaha..

nak tau harga, sila pergi ke KULIM CUPCAKE :)

12 comments:

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Kalau sepuluh biji terus, silap2 masuk hospital, hyperglycemia jadinya.

Menarik...so it's a dessert (pudding/cream ke?) with lots of fruit...

Kat Mesir ni kek2 dia mesti banyak buah, entah kenapa...ada lebih kurang macam ni la...

Maybe next time boleh tunjuk macam mana kek2 kat sini, mungkin sama dengan PAVLOVA. :)

senyorita_usha said...

uish..taste mahal ni..hehehe..dulu penah buat macaroon. tak jadi.hmph. buat meringus. nasib baik jadik..hehehe..pavlova..nak try!! tapi malas nak buat.nak beli je :P

Gen2Merah said...

macam nak ngap je ksemuanya,... ehehehe. sedapp

xDer said...

ooo sweet tooth rupanyer dia ;) menggugat iman gak nengok pavlova tu adoiii

Salmi Khairil said...

memang sedap...

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..terliur tgk..mesti mahal kan..

kalah secret x??

Tukang Karut said...

zruppp! Lapo!

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ala fatin xbole ltak link ker..nk share psal pavlova mak hanis zalikha..huhu

Myshdorm said...

ohhhh...saya xpenah makan bnda mcm nye seumur hidup saya..sedap tak??maklum lar org kampung...hehehehe

Lynna said...

nnti jumpa aku.. bawak ni skali tau.. kite makan tepi pantai.. pastu ko lepak bilik aku.. pastu kite layan muviee.. kalau ade la.. bawak byk2.. haha.. xyh g jejauh.. pantai queensbay pon jadi la.. hahaha..

velasrizal said...

mmg sedap lak..tu blom mkn lagi

★ aIsyaH ★ said...

wah..idamkan pavlova ni dah pun tertunaikan..hehe^^

ARTIKEL RAKAN BLOGGER