Wednesday, January 18, 2012

GAMBAR KONVO SAMPAI AKHIRNYA :)

salam..

aku konvo bulan 10. tiap-tiap bulan aku tunggu gambar konvo. bila la gamaknya nak dapat. sampai aku balik kemaman pun tak senang hati takot time aku ada kat kemaman gambar konvo sampai. maklumlah aku letak alamat kat kulim. rumah kosong~ uwaaa

lepas tu bila ada seorang budak unikl update status pasal dia dah dapat gambar konvo. mula la aku jadi gelisah balik. aishhh. dapat ke tak ni. sebab aku dengar cerita, budak dulu2 konvo yang sebelum aku, sampai sekarang gambar tak dapat. aku risau jugak sebab bayar RM160 sekali dengan sewa jubah. bukan murah dan itu duit gaji sendiri tau :') mestilah rasa sedih kalau tak dapat.

lepas tu aku tunggu panggilan dari skynet sebab diorang kata skynet akan call dulu sebelum hantar tu. diorang akan pastikan gambar tu dapat ke tangan pemiliknya. makanya bila skynet call, aku tanya dia, boleh tak hantar gambar ke kemaman sebab aku tak tau lagi bila nak balik kulim.

dia kata boleh! syukur dalam hati. kalau tak boleh, nak mintak jiran ambikkan. tapi sebabkan diorang boleh tukar alamat ,lepas tu tak payah bayar apa-apa pun, aku suruh la diorang hantar ke kemaman.

keesokannya dah sampai. punya cepat. gambar aku ni naik apa la cepat sangat sampai kemaman nih.. ekekek



5 keping gambar. ok la :)

alhamdulillah, rezeki aku dapat jugak gambar ni. kalau tak dapat, meraung kot. wawawawawawa..

cd aku dapat kosong. hurm. aku rasa laptop aku ni tak boleh baca cd gambar. sebab masa aku amik gambar pasport ke gambar kat studio dulu, pun jadi yang sama, cd kosong. bila buka kat komputer baru ada. so aku amik gambar sendiri guna kamera. keh3

bila aku tengok gambar konvo, dalam hati aku rasa sedih je. tak sangka aku berjaya jugak konvo walaupun dulu aku rasa aku tak mampu habiskan pengajian. serius. aku pernah rasa patah semangat dan putus asa yang teramat sangat dan aku tak pernah berangan aku boleh habiskan belajar. tapi syukurlah, semangat yang family dan kawan-kawan berikan, aku habis jugak diploma :)

frame tak dapat lagi. aku nak gantung kat dapur, bilik air, bilik mama dan abah, bilik sendiri dan pintu masuk rumah., motif? gahahaha

5 comments:

senyorita_usha said...

gambar kite ala2 la..background same..hehehe

wan nurul hezrina said...

tahniah dapat abes study=)nanti2 leh sambung belajar lagi=)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xbuat gmbr camni..time amik aje atas pentas ada gmbr..sedih lak..huhu.

Un Phat Lee said...

wah macho.gua tahun depan lah iA. XD

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

x amek gmbar studio dgn keluarga ke??

p/s:ak dlu jubah laen, gmbar bayar laen.. T.T

ARTIKEL RAKAN BLOGGER