Sunday, January 1, 2012

MELANGKAH KE TAHUN 2012


salam.

aku dah 23 tahun! huwaaaa. secara tak rasmiii ye. secara rasmi 14 julai nanti ye. hahaha..

entry autopublish. aku karang entry ni 30/12. sebab 31/12 aku pergi KL, mesti busy. muahaha..

entry kali ni mengenai follower, churp churp, nuffnang dan hearbeat setakat ini. dah lama kan aku tak pernah buat entry pasal benda ni. nak buat sebab nanti penghujung 2012 nak usha balik, tengok ada kemajuan tak. kekekeek


nuffnang

aku start guna iklan nuffnang 10 jun 2010. aku pernah cashout sekali pada 27 jan 2011. dan sampai sekarang tak boleh nak cashout lagi sebab BE ministry of health masih berjalan. dah lebih sebulannn. langsung tak berganjak. padahal kalau iklan ni tak de, aku dah boleh cashout,,. kekekee thanx ministry of health kerana sentiasa berlegar-legar di blog ni lebih sebulan.

satu-satunya BE yang paling lama kekal dan paling banyak earning yang aku dapat. :)


tu jumlah bayaran untuk satu BE. sekarang ni ada satu je BE. jumlah bayaran untuk keseluruhan iklan untuk mendapatkan cek yang kedua adalah rahsia :P

artikel tajaan tu masa aku derma untuk rumah aman :)


sentiasa akan bersama nuffnang di manaa juaaaaaaaaaaaa.. *nyanyi sikit*


heartbeat

best tengok orang lain dapat income banyak dari heartbeat, aku pun daftar. 9/3/2011 aku daftarkan diri kat heartbeat..

TAPI..

17 JUN 2011




aku cuma dapat kumpul 76 sen..

dan..

30/12/2011



aku cuma dapat kumpul RM 1.32 je. *nangis bawah bantal*

lepas tu iklan hearbeat terus aku buang. hakhakhak :P :P


churp churp

aku paling suka churp churp! sebab income churp churp bergerak sangat pantassss. berbanding nuffnang sebenarnya. paling best sebab churp churp ada assignment. tak de orang klik iklan kita pun, kita dapat siapkan assignment yang diberikan, kita akan dapat income. satu iklan seringgit lebih.. pehhh banyak tuuuuuuuuu. haha dan aku bertuah sebab ada orang yang setia klik churp churp aku. :P

aku daftar churp churp 20 JUN 2011.

5 JULAI 2011




kejayaannnnn!! hahaha. ingat senang ke nak dapattttttttt? XD

dan setakat 30/12/2011

kehkehkeh..

syukur alhamdulillah, hobi yang suka menulis blog dapat jugak income. bila la nak cashout churp churp buat kali pertama ye. :P


follower


follower pulak. alhamdulillah, follower aku banyak meningkat pada tahun 2011. mungkin sebab aku sangat2 rajin join contest/ GA, kerap ping blog, selalu blogwalking. alhamdulillah.. :)

aku sempat snap jumlah follower aku pada 28/1/2011



11 bulan telah berlalu..

follower aku setakat 30/12/2011


alhamdulillah.. syukur.. pertambahan 714 follower :)

blog contest pulak yang aku buat hujung bulan januari, sampai sekarang, 224 follower. :)

dan dan dan khas untuk tukang komen setiap entry aku yang tegarrrrrrrrrrr!!! ;D

TOP 10..

terima kasih sangat2 ye!

jom kenal dengan mereka :)











tanpa usaha sendiri, tanpa maxis broadband, tanpa laptop, tanpa sokongan dari keluarga, buah hati dan kawan2 dan rakan2 blogger, tak mungkin aku akan sampai ke tahap ni. hehe. dengan harapan 2012 aku akan lebih matang dari segi penulisan di blog dan lebih maju dalam dunia contest dan giveaway. yeah! ;D

semoga tahun 2012 ni akan lebih bermakna ;D

8 comments:

meLLy! said...

semoga terus sukses. selamat tahun baru ye :D

Nurfazilah Cipa said...

wau!byknye..nk cikit!hhehe

Nur Farah Hani said...

ader nuffnang je n tak aktif pun.. hahahaa... :))

Pondok Usang said...

selamat tahun baru dik.. =)

ini aku? said...

Tahniah. Aku cash out duit sendirik je hahaha.

Nelly The Strange said...

Happy New Year ^__^

budak penjara said...

eh kita sama umor la 23..aku ingt ko kakak dari aku..haha

wan nurul hezrina said...

caiok2 fatin..mmg rajin budaksorang nie..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER