Sunday, January 8, 2012

MUZIUM NEGARA DAN BURUNG KAKAK TUA! ^__^

salam..

1 januari 2012 pulak, iaitu hari pertama pada tahun 2012, abah bawak kitorang pergi muzium negara! memang dari kecik abah selalu bawak kitorang pergi muzium dan tempat2 sejarah ni. haha.

rasanya kali kedua pergi. dulu pergi tahun 2008 kot. lupa sudah.

bayaran masuk ke muzium negara rm2 seorang. muzium lain2 tak kena bayar~

jom layann. tempatnya masih sama dan tidak berubah.. kehkeh

banyak patung orang asli dalam ni tapi abah tak bagi amik gambar. hehehehe amik gambar depan pintu je la~

ni aje boleh. kui3

punyalah kecikkkkkkkkkk manusia dalam gambar. haha..

mama :)

gambar banyakkk tapi yang ni je aku boleh kongsikan. ahaks.

perut aku buat perangai pulak hari tu! terlari-lari nak pergi toilet. toilet pulak *______* tak nak cerita sebab entah la. tak mampu nak cerita. harap lepas ni tak de lagi toilet tu..

lepas tu abah makan bakso. aku minum je. heheh

yang best masa ni la! kitorang boleh amik gambar dengan haiwan. ada burung kakak tua dan ular. wow! ular memang aku tak sanggup, tak takot tapi sebab kena belit kat leher, memang aku lari. haha. so kitorang decide nak amik gambar dengan burung kakak tua.

sekeping gambar RM10. aku ingatkan seorang je boleh dalam satu gambar, rupanya ramai2 pun boleh. bila lagi kan nak amik gambar family ;D aku belanja! ;p

burung kakak tua ni baik betol. elok je dia letak atas tangan aku. risau aku. sebelum dia letak, aku tanya ' burung ni gigit orang tak?' hahha orang tu kata tak. tapi memang baik burung kakak tua ni. aku pulak rasa ketaq lutut. hahaha..


ramai pulak tu berdiri depan kitorang masa amik gambar ni =,=

dan gambar ni akan diframekan ;D

7 comments:

teyn teyn said...

kite takot dgn burung kakak tua .. wahahahah ;D

zOeY zAu YaH said...

sekali sekala jln2 tampat camnih best gak kan..

xDer said...

last pergi masa karnival org asli tahun lepas. syiok pergi muzium, boleh kenal asal usul & sejarah :)

Ezy Chiaki said...

best jugak g tmpt bersejarah..
hihikk

Un Phat Lee said...

buat sup burung sodap.

budakijaupendek said...

abah saya pun suke la bwak kteorang g muzium. hehe

wan nurul hezrina said...

musium melaka selalu g tapi negara nyer lum g lagi=)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER