Tuesday, April 5, 2011

SABUN RESDUNG PERMATA HIJRAH

salam

ingat post pasal tasha shilla? ternyatalah tasha shilla bukan seorang yang sombong. keh3. selain tu dia baca jugak post yang aku buat khas untuk dia. hehe thanks tashaa!! suka sangat tengok dia berlakon!

sempat bertweet dengan dia sambil antar link entry tu kat dia. :)
hehe sempat lagi bertweet2 dengan tasha shilla. err. tweet abg kerky sugar terpaksa aku putihkan atas sebab2 yang aku tak nak bagitau. haha.



masalah resdung aku sampai sekarang tak ubati lagi. aku start perasan aku ada resdung masa balik kemaman ni dulu. bila dah habis belajar. sebelum ni aku tak pernah perasan pun, mama yang perasankan. so aku memang perasan sekarang. muahaha. serius. patut aku asyik bersin je.

setelah sekian lama menghadapi resdung tanpa mengawal segala pemakanan, mama belikan sabun resdung masa keluar pergi bandar hari tu..

so inilah sabun itu.
original dari permata hijrah.

insyallah, aku ikhtiar aje sebelum buat rawatan dengan lebih lanjut.

harga sabun resdung seketul : RM 22.90.


setelah beberapa kali aku guna sabun ni, resdung yang berlambak kat hidung ni sudah mulai hilang. boleh kata 25% la hilangnya. lega. hehe. aku ni bukanlah penghidup resdung yang tegar tapi ada la jugak. mama kata kena ubat sekarang. jangan biar sampai teruk sangat. nanti ubat guna apa pun tak berkesan dah.

1st time aku pakai sabun ni, punyalah rasa sakit. hahaha macam letak minyak cap kapak kat muka. serius. haha. tapi tak apa la, nak berubat kan. bau pun wangi. keh3

sesapa yang rasa2 ada resdung tu, boleh la try guna sabun ni. aku guna baru beberapa hari. nampak jugak la kesannya. hee. ikhtiar jela. semoga segala resdung lari jauh2 dari hidup aku. semoga dia serik untuk datang lagi dalam hidup aku...haha!

korang ada resdung?

16 comments:

merahitujambu said...

adk sy resdung teruk..cian kt dia..betul ke ni??

NOOR FATIN said...

merahitujambu: sy baru guna beberapa hari, nampak jugak la kesannya bila resdung hilang sikit2. huhu :)

h A n Y S said...

hanys pon rasa mcm ada resdung, mata asyik rasa gatal2, idong plak mcm ada benda bergerak2, hishhh...nak try lah produk nii..;)

lavender harum wangi said...

eh? boleh guna ke permata hijrah ni? ada org kata tipu. sebab dulu kan selalu iklan kat tv pastu sekarang dah takde sebab dia tipu~ huhuhu.. tak tau la kalau kau guna berkesan. sesuai la kot dgn ko~ :">


aku dgr org kata je..... :p

aNiS aNiSa said...

sy juga resdung teruk..

kuat slsema n bersin..

lpas try ubat resdung HPA alhamdulillah..try lah =)

latest entry : Hati Seorang Wanita~

Miss Tira said...

ERk resdung.. Lebih tertarik pasal Fatin bertweet dengan Tasha. Hahaha..

oya said...

yg mane nih tasha shilla ni..
x tweet ngn sy pon..heee

fQ said...

..n then you can try one more stuff.ReXdong. titis dalam idung.

Dinaz said...

hai Fatin...., dinaz kalu kerap bersin pepagi tu tanda resdung ke??..

bunga said...

bung xde kot resedung..ehhe

NOOR FATIN said...

hanys: insyallah, try dulu. mana tau berkesan kan. ikhtiar dlu :)

ika: ntah. aku ok je. hehe mata je aku xberani pakai. sabun resdung tu ok je. hehe..

anis: insyallah nanti kalau yang ni tak berkesan spnuhnya, sy tukar HPA pula. hehe thanks!!

miss tira: hahahha :P :P

oya: dia pelakon gemilang. pegi la tweet dgn dia :P

fq: ohh ada kan? hehe nnti la. hehe thanks!!

dinaz: mgkin la. sy slalu gak bersin2. mama cakap ada resdung..wuu. nampak kat hidung.. cuba tanya org yg kenal rupa resdung. huhu..

bunga: bagus la. hehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..try la buat bekam resdung..insyaAllah lagi mujarab tau

cik teynteyn said...

sye pon resdung la. tp taklah naek jerawat kat muka tp kat blkg bdn. pastu skang ni sdg jga kulit balek. hehehe .. kite mkn pil je.

mie said...

gue xde resdung....
ehehheee

aQim said...

sy guna sabun ni. dlu resdung terok smpai muka bjerawt..

permata hijrah ni yg tipu tu produk mata die je kn.. bru bce smlm..hehe;p

Anonymous said...

aqim..skarng muka awk dh 0k ke gne sbun resdung tu..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER