Thursday, April 14, 2011

ENTRY PERTAMA AKU..

salam..

pewit. internet laju la. ekekee. suka2! bila internet laju ni, macam2 boleh buat. ye dak? haa. kan bagus kalau hari2 macam ni. tak la buat aku tension je. muahaha..

entry pada hari ni aku nak tunjuk kat korang, entry pertama aku masa mula2 aku berblogging ni. haa. korang tak penah tengok lagi kan? kalau dah penah tengok. tengok lagi la ye. hik hik. serius. aku rasa banyak sungguh perbezaan entry pertama dan entry yang ke 637 aku. haa. ni entry yang ke 637 okay! dah beratus-ratus aku buat entry, aku nampak la perbezaannya.

meh baca entry pertama aku nih. aku dah print screen untuk korang baca!





entry yang ditulis pada 7/2/2009. kiranya dah 2 tahun lebih la aku ada blog. hehe sayang sungguh aku kat blog ni. dulu2 aku pakai link blog : fatinothman89.blogspot.com. tapi atas sebab2 tertentu, dalam bulan mei 2010 aku tukar link yang sekarang ni. fatinlove.blogspot.com.

aku ingat lagi, mula2 dulu, aku guna nama blog : I'M LETTING GO. lepas tu never been replaced, lepas tu sekali dia melangkah ke dunia , dia takkan pernah berpaling, leps tu sekali kami melangkah ke dunia cinta, kami takkan pernah berpaling. dan akhir sekali, sekarang ni aku gunakan nama NOOR FATIN sebagai nama blog aku. aku suka nama aku yang mama abah bagi nih dan rasanya tak salah nak guna nama sendiri untuk dikomersialkan di blog buatan sendiri, keh3..

aku buat blog pun sebab telah dikecewakan. kisah lama. aku malas la nak ungkit balik. tapi kisah lama la yang mendorong aku untuk menulis blog. dulu aku menulis blog hanya untuk meluahkan isi hati aku, apa aku rasa, aku bergadoh dengan dia ke, aku marah ke apa ke, semuanya aku ada dalam blog ni. dan sapa2 yang kawan dengan aku dari dulu, diorang tau yang setiap post aku pasti terselit nama dia. pasti! tak penah nak mengelakkan. ada lagi kot post2 tu, banyak aku dah invi. biar aku je la yang baca. kui3. kisah lama tak perlu dikenang..

perbezaan yang aku rasa antara entry pertama dan yang sekarang :

1) dari segi tulisan - entry pertama, aku lebih suka guna bahasa sms. semuanya kalau boleh nak shortform! kahkahkah perasan x? terpengaruh dengan laman sosial la ni. tapi lega aku tak penah menggunakan bahasa rempit seperti lew, kew, kitew, ekeke. aku tak penah terbiasa! sekarang aku lebih suka guna bahasa yang penuh, tulis penuh-penuh. lebih mudah dibaca :)

2) entry dulu aku susah nak letak gambar. hahaha. bayangkan lah, aku suka menulis panjang2. lepas tu tak de gambar. aku yang nak baca balik pun rasa malas. tambah la pembaca :)

3) entry dulu aku suka buat tulisan warna warni. entry pertama ni tak de la. entry selain tu, tapi dulu2 punya. perenggan pertama warna merah, perenggan kedua warna hijau, dan seterusnya. kalau boleh setiap perkataan aku nak guna warna lain-lain. hahaha,,

4) entry dulu agak berterabur. dah la tak buat justify. kahkahkah agak berterabur.

5) entry dulu aku tak mesra pembaca. aku tulis macam syok sendiri je. kahkahkah adoi. lawak bila baca balik ;D

6) entry dulu penuh dengan cinta, penuh dengan marah, penuh dengan menangis. hahaha sekarang tak de dah. susah aku nak tulis. haha. kenapa? saja. benda peribadi macam tu rasanya tak perlu dikongsi ;)

7) blog aku dulu berat sangat sebab suka letak gambar kawan2. berderet2. sampai tak boleh scroll langsung. percayalah! hahaha sekarang letak yang penting2 je. yang lain aku simpan dalam hati okay? hik hik

aku rasa cukup la 7 yang aku dapat senaraikan dari dulu sampai la sekarang. 7 je aku dapat fikir sekarang. hihi.. tapi aku dulu2 tak penah la letak widget banyak2, salji ke, bear ke, patung ke apa2 ke, memang tak berkenan. tapi kalau ada yang cantik2, lawa2, aku letak jugak. hahaha. sekarang dah buang semua tu :P

lepas tu, aku siap tulis aku tak nak bercinta selama 3 tahun sebab terlalu kecewa dengan cinta lama. bayangkanlah!sampai gitu aku tak nak bercinta.

tetapi............................


terima kasih kepada balqis, mazfahmi, siti dan lain lain yang ada komen kat entry aku tu. korang bersama dengan aku dari dulu sampai la sekarang. hehe ada banyak perbezaan tak entry dulu dan sekarang? kui3

aku sayang blog aku dan aku tetap akan menulis blog selagi aku masih mampu. terima kasih kepada family,  bff, kawan2, pembaca dan follower yang banyak bagi sokongan kat aku sepanjang aku berada kat blog ni. :)

11 comments:

h A n Y S said...

dah 600++ entries??wahhh~rajin nya update...hanys pon buat pd 2009 tp lama benau abaikan,thn lps br btl2 setia ngn blog, so hanya 100++ entries shj..hehee
btw, hidop blogging! hehehehe;p

platipus said...

dulu lain sekarang lain..

tp kau tetap fatin..
perampas ex aku..hahahhaha

kang kontroversi lak komen ni..gulp!

nelly said...

bab ayat sms tu memang kena ubahlah kan ..sebab medium untuk pembaca ..^^

sama je dengan Nelly ..
sampai orang tegur , barulah tukar ayat penuh-penuh ..^^

MataHati @ MH said...

perubahan masa mematangkan cara kita menulis...

dulu masa sya mula2 menulis entry, 100% guna loghat teganu.

Miss Tira said...

Semoga terus maju dan maju dalam dunia blog. Elakkan bahasa sms dan bahasa eeeww (kew, lew). :)

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA.sama!entri zaman dolu-dolu sume nak shortformkan selagi boleh short.aihhhhh malu menengok entri sendiri yang kalerful tak hengat dunia.HAHAHA.

sahromnasrudin said...

entri dulu takde follower tp entri sekarang mencacah 1000 tu..syabas dah dua tahun berblogging....bukan senang nak kekalkan stamina kan

velasrizal said...

baguslah dh byk improvement ni

Agen Jualan & Pengedar Rempeyek Di Perlukan @ Risya Expressions Enterprise

merahitujambu said...

memang rajin bebenor update eh..eh..

mie said...

mengimbas kisah lama..
segan la pula..
hehehee

za petrelli said...

Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶

ARTIKEL RAKAN BLOGGER