Wednesday, April 6, 2011

PERKARA YANG PATUT DAN TIDAK PATUT DILAKUKAN KEPADA ANAK ANDA NANTI!

salam


dah beberapa hari aku tak blogwalking dan komen blog korang. sori sangat2. internet slow gila. bayar dah pun. tapi tak tau la kenapa. sungguh broadband buat perangai nak mampus! argh. geram aku. haha. ada jugak sempat komen. tapi tak semua la. wuu. sori2. sedang cuba aktif seperti dulu.

entry kali ni aku buat khas untuk sesiapa yang bakal jadi ibu dan ayah buat kali pertamanya. kalau kali kelapan, nak buat apa. keh3. tapi semua pun boleh baca dan belajar untuk masa depan. agak kelakar sikit la gambar2 di bawah ni tapi kadang2 ada yang buat tau. haaa. serius.


jom kita lihat gambar2nya :


jangan kurung anak anda macam ni. tak bernafas nanti. adess. keh3. tak silap aku, tu sangkar hamster kan. caiss. letakkan dia di tempat yang terbuka dan selesa!

nak bersihkan hidung baby tu, gunalah alatnya. jangan jolok terus guna jari. lubang hidung baby bukan sebesar lubang hidung anda ye. hehe
kalau pergi shopping, jangan la buat macam ni. tersepit baby.
nak kenalkan baby anda dengan haiwan peliharaan pun agak2 la. haha. jangan letak dalam akuarium semata2 untuk kenalkan dia dengan ikan.
nak senamkan baby jangan la biarkan baby buat senam angkat berat. haha..
jangan biar baby anda gigit kasut!
bagilah minuman yang sewajarnya. hehe
jangan bagi baby minum sebarangan kalau dia tension. hehe..
agak2 la letak dalam mesin basuh untuk keringkan dia. hehe
check betol2 kalau dia berak ke kencing ke..
tukar lampin atau pampers dengan sebaiknya.
tension je baby tu bila diajak main chess..

b
wow! jangan buat baby anda macam ni!
kesian kat baby. hehe
jangan la simpan dalam laci. hehe
jangan la bungkus baby macam tu
lemas baby kalau gini jadinya
jangan melawak sampai macam ni..
baby tak pandai pun nak tengok tv. hehe..
jangan buat macam ni., hehe
kejamnya ibu tu, hoho..
agak2 le nak lambung baby pun!



aku tak pasti dari mana gambar ini diambil atau direka. tapi serius, geli hati. tapi kadang2 ter jugak la kan nak buat. tambah2 bab lambung2 baby tu. tak jatuh tak apa, kalau jatuh? haaa..

sayangilah anak anda. anak permata ibu dan bapa ;)

royalti akan diberikan kepada Napi dalam bentuk wang ringgit. Napi je. bukan Khair. kehkehkeh

*secara rasmi amik dari album kawan..

18 comments:

Cik Embun said...

Tahniah, anda adalah ibu yang dicari2 selama ini.. hahahaaa

CahayaCintaIlahi said...

mak aih tak bole blah btul yes dgn no tu .. aih yg no tu mmg tak ptt buat fatin hehe.. ;)

Mish Apple said...

adoiii..!! tergelak besar! hahaha

sizuka[Izzati] said...

hahahahahaha sabar je lah.lawak boleh.especially yg men chess tuh.kahkah.

tripleAshop said...

yang klaka tu bg ketulan ayam..adeh...terima ksih info..ada gak gambar ni lawak..heeee

Cik Elya said...

hahah , dry dlam washing machine :D

ツ I am ME ツ said...

aku teringin buat yang "BAD" tu..haha =P

Miss Tira said...

Hehehe kelakarlah gambar ni semua. Tapi semua ada maksud yang jelas.

x16 said...

wah dapat royalti @_@

Cik TeN10 said...

mana kamu dapat gmbar2 ni?? sgt kelakar !! haha

lavender harum wangi said...

wahahahaha, gila kalau ada parents buat yg don't tu. tak syg anak lettew~

bunga said...

hahahah..xtahan tengok gamabr..gelak..hahaha..

tapi leh gak cuba..ahha

velasrizal said...

adeh..klaka sungguh kan

Taman Tamadun Islam River Cruise Pulau Duyung Kuala Terengganu

nelly said...

Terfikir : bila mahu ada anak ni .hahaha

HaDi said...

Menghilangkan tekanan sekejap bila melihat gamabar2 yg berst itu...hehe

HaDi said...

Menghilangkan tekanan sekejap bila melihat gamabar2 yg berst itu...hehe

h A n Y S said...

hahahaha~ takkan lah ada parents mcm ni kan..?

aNiS aNiSa said...

gelak guling2 hehehe

latest entry : Mengemis Kasih~

ARTIKEL RAKAN BLOGGER