Wednesday, April 27, 2011

MAKAN-MAKAN DI RESTORAN BANGKOK KITCHEN

SALAM..

harini tersenyum riang. alhamdulillah, menang 3 hadiah dari 3 penaja contest. hehe seronok tak terkata sebab tak sangka aku menang jugak.. :) kiranya aku menunggu 9 hadiah dari penganjur2 giveaway/contest la untuk masa sekarang. hehe

dua tiga hari lepas, kitorang satu family keluar la makan-makan. maklumlah, dah hujung bulan. sebelum pegi makan-makan, kitorang lepak kat pantai dulu. tapi kisah pantai tu aku akan ceritakan selepas 1mei. hehe kan aku ada buat teka teki kat blog contest aku pasal pantai tuu. haaa. boleh tengok kat sidebar untuk join :)

1st time kitorang makan kat sini. restoran ini dinamakan restoran bangkok kitchen. hehe kat cahaya mesra kot. aku pun dah lupa. tapi area bandar chukai kemaman ni la.. aku tak tau sangat selok belok jalan kat sini :P

jom kita tengok gambar2 dan menu yang kitorang order..


kitorang dok dekat meja sebelah papan tanda ni. ngeh3. namanya restoran bangkok kitchen. aku asyik tersebut chicken je..wuu



ni la hero malaya kami berdua. pewitt! haha



aku dan mama. tembam kan :P posisi kamera tu yang tak kena. nampak la tembam :P
abah yang amik pic ni..



air kegemaran aku. tersangatlah suka. teh o ais limau. wajib order minuman ni tak kira la pegi makan kat mana punn!


menu utama : ikan siakap masak pedas. memang lazat. setiap isi aku ratah. grr. lapar pulak!


tomyam. hehe :)


menu special : burung puyuh goreng. hehehe mama tak makan sangat sebab dia kata kesian kat burung tu.. ekekeke. tapi sedapp. aku memang suka! nyum3..


kangkung :)


ini la nasinya. sesuai untuk orang diet tapi aku bukan nak diet pun..waaaaaaaa. haha..



makan punya makan. memang boleh tahan jugak la sedapnya. licin jugak la. kehkeh


ini la hasilnya licin.. keh3

kat bangkok kitchen ni banyak sebenarnya menu. yang aku tak penah dengar pun ada. tapi sebabkan aku rasa nak makan tomyam. tu yang kitorang order tomyam tu. hehehehe semua sekali harganya RM60 untuk tiga orang makan. okay, bulan depan atau bulan lagi satu pulak. hehe

semalam pulak, kitorang makan satay. macam bulan lepas. sebulan sekali kitorang mesti makan satay. hehe aku tak amik gambar pun. orang ramai la kat kedai tu. malu pulak aku rasa. keh3. tapi makan sampai licin jugak la :P

semoga berjaya aku ucapkan kepada semua pelajar2 yang nak ambil final exam yang dah start ni.. buat yang terbaik tau. dan 



19 comments:

Miss Tira said...

Bestnya makan burung puyuh tu. Nyum nyum. Ikan siakap tu pun sedap jugak tu. Nampak garing dan menyelerakan. Licin tu semua. Conferm sedap ni. Huhu.

Novelgurl said...

makan lagi ! haha best2 ! good luck utk hubby awk gak =D

*luv Syahnia* said...

wah tahniah mnang cntest ;)

sgguh mnyelerakan..nyummm

nelly said...

makanan lazat !

sizuka[Izzati] said...

scroll laju2.taknak tgok gmbr mknn lama2.kempunan nanti.kihkih.

shahjiehan said...

wah..sedapnyaaa.... nk jugakkk!!

jgn slahkan camera~

Azree said...

Alahai..buat lapar jer baca entry ni~

kau kesah ke?? said...

LAAAAAAAAPAR! nampak sedap... wuuuu ~

| xDer | said...

amboi..! sunggOh teruja + terseksa melihat makanan yg sodap2 tu.. mcm nak telan je screen nih :P

Recently: ujung menGGu di Taman Rimba Kanching

Arpiiz said...

ni yang terliur bila tengok gambar2 macam tu..hehe

cik azeya said...

congrets fatin. :)

wuu dah lama tak makan. <-- ayat tipu. hahah.

nmpk mcm best. bile nak belanje. :DD

bunga said...

amboi..licin tu..

merahitujambu said...

perggghhhhh meleleh air liur sambil jilat jari tgok..ehehehe

Anyez Nasri ツ said...

rm 60 utk 3 kepala ? whoa , if anyez 4 be-anak ni , sure rm 100 . k , aboh , sekali-sekala . haha .

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
prosedur bawa masuk kenderaan luar

diy bumper pecah bumper calar

yupppp aku mmg mengilai makanan ala-ala thai nak nak kalau tom yam dan siakap sweet sour tak tau lah kenapa ... mmg suka sangat

Firdaus Kasim said...

eh, segenggam nasi je?? npe sikit sgt? ehhe

Entri terbaru:
Apa Itu SPAM?

MataHati @ MH said...

restoran ni kat kemaman ke?

Liza Razak said...

terus rasa lapa gila skrg...aduhhh

NOOR FATIN said...

miss tira : tau xpe! kalau xsedap, tak licin. hehehe

novel gurl : mesti la makan lagi. ngeh3 thanx ya!

syahnia : thanx! nyum3!

nelly : bila nak kurus xtau. asyik makan je :P

sizuka, ala kesiannya dia. keh3

shahjiehan : kamera yg salah! :P

azree : heheheh sedap2!

kau kesah ke : cepat2 pi makan. heeh

xder : uih jgn la tertelan screen. kekeke pi makan!

arpiiz : cpat2 pi makan. nyum3

cik azeya : bila saya dah keje :P

bunga : dah sedap sgt :P

merahitujambu: cepat2 pergi makan. hehehe

anyez, ala sebulan sekali ja :P

afzainizam, tau xpa. mesti nak makan tomyam dgn ikan siakap. hehe

firdaus, dia suruh diet kot :P

matahati : aah. kat bandar chukai, kemaman :)

liza razak: hehe cpat2 pegi makan :P

ARTIKEL RAKAN BLOGGER