Thursday, October 7, 2010

PRIVATE PROFILE.. PERLU KE?

salam~

sejak2 dapat kupon free kfc semalam, harini, makan kfc! bukan sekali tapi dua kali!! haha abis je kelas math, mandi2..on9 jap,,pastu petang tu aku dan  keluar makan kfc kat giant! haha tebus satu kupon! pastu lepak2 kat giant. pusing2. pegi main game. menjerit2 sebab kalah. best. happy! sgt menggila dengan dalam game tu~ haha~ ala, main game kete tu.  suka tolak stereng aku! terbabass! arghh~ indahnyaa. haha

okay! arini aku tak tau apa kess.. 6orang kot add aku dalam masa sehari. bagi aku. ia menakjubkan! sebab apa? aku bukan famous pun. haha! xpernah2 orang add aku serentak macam ni. takot pulak aku! haha semua aku ignore. err.. tak2, sorang je aku approve. sebab mutual fren dengan tutt~ agaga.. yang lain semua gudbyee..

aku pelik betol la. dah la xde mutual fren. haha bagi aku la kan, facebook adalah sgt private. hanya utk family, kawan2 rapat dan saudara mara, bukan untuk lelaki2 yang nak berkenalan, bukan utk lelaki yang nak semak wall aku dan kotak inbox aku.. semata2 nak tanya *dah makan ke?*. bukan!

itu semua aku dah kumpul2 dalam myspace dan tagged aku! haha nak kenal ke apa ke, sila2 la ke tagged aku yaaaa~ di sana aku letak nama fa estrella. auw auw~ hahaha dulu2 aku letak nama bahulu gebu. tapi ramai la yang dah fikir lain. otak blue sungguh. aku tukar la jadi fa estrella. poyo kan? itu aku. hahaha

berbalik kepada tajuk. private profile, perlu ke? korang rasa perlu ke tak? facebook korang, private tak semua? wall ke, photo ke apa2 aje laa. letak friend only ke everyone?

dulu2 aku ada la dengar orang kata, buat apa ada friendster.. tapi privatekan profile. sombong betol! haha tapi ramai yang bangkang kata2 tu. haha yela, nak kena add dulu, baru boleh tengok page. profile. photo2.

dan faceboook aku, semuanya aku private kan. semuanya aku letak friend only~ haha hanya kawan2 aku je la tengok. dan selama aku ada facebook, aku dah block 5 facebook~ haha sampai skrg aku masih block! aku takkan sesekali bukak!

sorang musuh ketat aku. sangat2 ketat. dua, bf dia., tiga, ex aku. empat, pompuan yang penha menggatal dengan  lima, baru2 ni, budak pmpuan yang cari pasal dengan aku. memang aku dah block. haha tapi aku tak tau la dia perasan ke tak~ haha. kawan aku dari kecik.. masa kecik2 main pisau plastik, bila dah besar, tikam aku.. zupp.. menusuk ke jantung. terkeluar usus!

dan private profile jugak, buat kita rasa selamat. yela, mana la tau ada orang dengki2 kita ke kan, boleh buat apa saja. tapi ada gak kan. manusia, dah remove aku. tapi boleh pulak suruh kawan dia add aku. ingat aku bodoh ke? tak tau nak menilai? haha. sengal gak jumpa orang macam tu. kalau dah remove, selamat tinggal ku ucapkan. noktah!

aku akan pastikan friend aku dalam facebook tak lebih 700orang. haha saja je. aku selalu je remove orang. dulu aku ni galak sikit. pantang ada mamat ensem add, terus approve. tak kenal, haha sekarang dah bijak sikit. haha! ignore sapa2 yang tak kenal. even budak2 msi, mutual friend beratus pun, kalau letak nama ntah apa2, letak gambar bukan gambar orang, memang aku remove jugak. sorry la yeeee~~


emo sudah. aku kerap emo skrg.  pun kata. haha nak buat macam ne. emosi agak terganggu sejak akhir2 ni. tak tau kenapa..huu~~

dah2, sila privatekan profile anda segera. ~ haha XD

daaa..

4 comments:

saperakue said...

ko jgn blok aku lak

sizuka[Izzati] said...

kdg2 perlu kot private.org skg ni bkn leh kira.perangai nak pelik2 je sorang2.huhu~

Robot | Sakti said...

erm..yup btol tu. fb untuk family ngn kawan2 rapat ja.takyah duk menggatal lam fb.hehehhe :)

NOOR FATIN said...

atie: aku otw nak block la ni..keh2 :P

izzati: tau xpe..takot~

robot: hahaha btol2!!:)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER