Saturday, August 22, 2009

KUIH AKOK


salam..
selamat berpuasa kepada smua..hehe~
spptnye post ni aku pblish smlm tp oleh kerana internet slow aku pblish arini.
spt biasa aku berbuka puasa mcm org lain walau pn aku......*some text missing*
ptg tu aku g bazar ramadhan kat astaka..mcm2 menu dijual..ni kali ptama puasa kat tganu..hihi.slama ni kat kulim n kl jek..lalala~so jalan2..byk gerai jual nasi kerabu...tapii..err...hehe..
err..aku mau murtabak! tapi xramai org jual so ramai la yg beratur nak beli.ujan lebat lak tu..huhu.malas nye nak tggu..so aku beli nasi briyani n kuih bakar kat abg yg cute.wee
so..jalan2 tetibe ternampak kuih akok..hihi..aku pnh tgk namanya kat kuala kemaman tp xtau bntuk kuihnye.pas tu aku tgk kat blog ariz baru2 ni..n nmpk sedap..aku beli 4..ahahaha....
kuih akok *seperti gmbr di atas* *e2 google pnye* wakakak..huhu....so balik tu.pas bukak pose..aku makan..seyesly sedap..ahahha..mak aku xdpt abiskan..tp aku..?? hahaha..cnfrm abis..sedap weyh..lalalal~
n now aku rasa mau cari kuih2 yg aku xpnh makan..terutama kuih2 dr klntn or ganu..hihi..
sesapa org kelantan n terengganu..rekemen la ye kat aku.kui2...
arini lak..torchlight aku dah 70% siap..hhehe....balik lak kul 4.15 ptg skrg..yeah! suke2..ahahah..td aku beli kat grai bwh..nasi lauk ayam n syur kacang bncis ja..hihi.air kosong je..lalala~ ok la tu.hihi.
ok la..selamat berbuka pose kpd yg brpose shj..lalala~ wee...daa.

2 comments:

~iceq~ said...

br smlm aku mkn kuih akok tu..mse mkn ngn mmbe yg bukak pose..
sedap kn...kwn aku yg dari kelantan la yg rekemenkn..hehe~~

NOOR FATIN said...

sedap!! hahaha..aku sgt suka..lalala~

ARTIKEL RAKAN BLOGGER