Saturday, August 8, 2009

JIWA TENANG TAPI MATI~

salam..

um..ketika entri ini ditulis..aku kat umah..balik cuti 2hari..bosan la dok sana..agak2 tnsion sjak kebelakangan ini.

um..now aku alami jiwa kcau..ntah la..aku mcm dah sakitkan hati org..sbb aku 'tolak' dia...
nape dia xpenah faham..

aku bukan xnk bcnta..bukan tak nak..smua org dlm dunia ni nak kan kasih syg..nak bahagia dgn pkwe/mkwe msg2..sapa xjeles..bila dpt msj..*weyh..aku ngh date ni..haha*... *aku rndu kat mkwe aku*..*aku gado ar ngn dia arini*...n mcm2 lagi...sedih gak ar..yela..aku xde sapa2..xde pkwe..skndal ramai.wakaka..=p


adeh..
aku sgt2 takot utk jatuh cnta lagi...pas faiq..aku dah tutup pntu ati tp mel dtg dlm hidup aku..
aku bg dia peluang..dlm 2bulan je bertahan..skarg dia ilang entah kemana..aku kol xnk jwb..msj xpenh balas..msj kat ms pon xbalas...salah aku ke? aku ptahankan smua ni.tp nape diorg wat aku mcm ni???


skrg jiwa aku kosong..aku rasa cinta dlm diri aku dah xde..dah ilang..aku takot utk jatuh cnta..n aku takot utk bcnta..sbb...aku takot utk kecewa...aku xnk jd cm dlu..nak blaja pon serabut..topup cpt abis..duit cpt abis..tp bahagiakan bila ada pkwe? sntiasa rasa disygi walau gado ari2..ermm..


ntah la..nape la aku jd cm ni skrg..n kat salah sorg kwn..aku cite..aku nak pmainkan smua laki..kalau aku ada pkwe pon dlm masa terdekat ni..mybe dlm 1bulan or 2bulan aku akan permainkan dia..aku nak diorg rasa mcm ne aku rasa..aku xkn balas dndam kat faiq..e2 biar dia terkena ngn org lain..um..jaat ke aku ni?


aku sedih..aku mau bahagia...mak aku dah xpnh bg peluang utk aku bercinta lagi..sbb dia dah tgk sndri btapa aku kecewanya dgn cinta..terlalu truk aku rasa.....kdg2 aku tingin sgt ada pkwe..
yg dkat..yg slalu bleh jmpa..yg syg aku......tapiii...


aku pasrah..mungkin skrg aku patut blaja dlu..pas tu keje..pas tu baru fkir pasal cinta...pas tu..pas tu...um..


jiwa tenang tapi mati..........................................................~~~


nota1-suka lagu tajuk egokah aku? antara liriknya..*ku harap tuhan cabut nyawamu..agar tak da yg memilikimu*


nota2-serabut..serabut...


nota3-to kayz..jaga diri..blaja rajin2..ingt kitorg smua ek.hekhek..=p


nota4-smg aku ada kekuatan utk hadapi smua ini...amin,

13 comments:

airul_chobits said...

cintailah seseorang kerana cinta kita kepada Allah..nescaya hidup ini akan sntiasa tenang dlm rahmatnye..aminn..

Anonymous said...

HELLO! blog siapa ni sedih2 je..org lain pun pernah kecewa la wei takde la sampai mcm ni, mungkin dah ada sesuatu yg dah tergadai itu sebab si penkecewa nih overrate act sedih..hancus. U just too coward to try new thing, not all guy same u know.I been love about 6 people then the last one lasted n we married.Chow.

arefun said...

lalalalalalang...aku mcne..huhu

++harisu-sama++ said...

faten,bagi akulah,tak mati pon kalau takde kapel as long as kita ada kawan-kawan yg sedia dgr masalah kita,sedia kongsi suka duka sama-sama,keluar sama=sama dan mcm2 lagilah.

pasal kau nak balas dendam kat lelaki2 lain tu aku kurang setuju sebab dia tak bersalah. atau senang citer kita tak tahu kalau dia akan buat perkara mcmtu dekat kau. ape-apepon jgn ikut perasaan sangat k~ hehehehe. Allah takkan turunkan sesuatu musibah atau ujian tu melainkan dia tahu kau mampu untuk hadapinya.

doa aku,semoga kau bertemu jodoh. maybe dalam kalangan kawan2 kau jugak,siapa tahu..;)

siti_z0wiah said...

paten...

jgn sedih2 ye...

kita muda lagi...

ahakss.."kita"???

hehehe..

kertasgraf said...

cik paten... jgn blas dendam... biar org yg kenekan kita.. jgn kita yg kenekn org... igt x peristiwa Rasulullah kene baling batu oleh perempuan tua yahudi(kot), then ade peristiwa Rasulullah kene ludah.. ade x beliau balas balik?? xde kan?? jgn balas dendam... it only make bad thing gone worst...igt setiap benda buruk yg kita buat kan org... mesti tuhan akan balas balik dgn lg truk kt kita...

*ampun.. tatau ape aku merapu nih...
*tertarik ngan coment dari anonymous
*lau ade silap perkataan harap maaf ek..

cambesje said...

bersabarlah fatin...

perginye seseorg dlm hidop ko x bermaksud x de lg yg sesuai utk ko.. mayb masanya blom sesuai...

just tgu masa tu k.. ble da someone yg nk sgt2 kat ko...

jodoh di tgn tuhan, DIA TAHU SEGALANYA TENTANG NASIB, AJAL, JODOH...

n jgn la da sifat berdendam, tp lupakanlah segala yg berlalu, n mulakan kehidupan dengan sebaiknya...

hidup sentiasa bergembira.. n jgn igt lgsung kat mamat2 yg pernah wat ko sedih...kembali kepadaNYA adalah jln terbaik..

igt pesanan aku..

jierah said...

hurm..paten..paten...jgn tunjukkan yg ko lemah..bangonn!!bangon!!wekapp girl!!da pol bape dah nih..ekekeke*tetibe jek

biELa said...

aku ptot mntak nasihat kat ko mcm mane prlu ade rmai kawan walau xde cinta

aku slalu jtuh.slalu gagal.tp xde pon kwn2 yg dekat yg nk bgun kan aku.diorang cume tau blame aku ats ape yg dah berlaku

yup..skrg aku dah x rse nk bercinta lg. sama dgn ko.aku dah tutp hati.lgpn dah xde sape yg nak aku..lalalala~

but everyone wants to see u smile..agaknye ko nmpk buruk kot bile ko sedih..hahaha

hope u'r doing better after dis :)

"miko itu nana" said...

sabar yek..
jgn sedih2..
epy2 la selalu...huhu..=)

jue nita said...

fatin...
jgn mgalah...
n jgn sesekali bls dndam kt mn2 laki...
dorg tak bslh pn..
ngt la..
idup ni ada karma..wut goes around comes around..
ko kna kuat tuk hadapi sgala ujian..

suatu ari nnt pasti ko akn jmpe ngn cinta ko..
Allah dh tetap kn jodoh kite..
ko jgn la sdey2 ye...
kami ni sume ada ngn ko...
takde cnta tak bmkna ko gagal...
ko masih ada fmly n kwn2 yg menyayagi ko...

NOOR FATIN said...

airul..thanx..=)

anonymous..sapakah anda? leh perkenalkan diri? thanx 4 ur comment..xde ape yg tergadai pon.xpnh sy kasi dia pgg apa2..cuma ntah la..mybe sy rasa dia cnta sjati sy.sy jd syg sgt2 kat dia...tu yg smpi jd cm ni..huhuh..
ape2 pon thanx..smg bahagia jugak..=)

arefun..ko tetap di hatiku..huahua

thanx haris..aku pon kdg2 fkir cm tu gak..wt pe balas dendam...tp ntah la..time aku tulis post ni aku jd serabut sgt2..ape2 pon thanx haris..=)


siti..ye..kite sama2 muda..umo ja berbza..kah3..
=p

apiq..thanx..+___+ insaf~ wuu..

thanx cambesje..hope mcm tu la..=)

jierah..ko tetap sengal..hahaha

ieta..i know..dgn family n kwn2..aku smakin tabah..kalau xde korg smua..xtau la apa jd..=(

NOOR FATIN said...

thanx to biela n miko..

biela..kite sama2 tabah kan..tu ar ari tu mmpi buruk tu pasal aku jd sedih,hahaha.aku pon xde sapa nak..lalala~ thanx syg

thanx miko.=)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER