Thursday, December 31, 2009

KENANGAN TAHUN 2009 DAN AZAM TAHUN BARU.

salam..



ini post terakhir yang ditulis oleh aku dalam tahun 2009. esok kita semua dah menjejakkan kaki ke tahun 2010. tahun baru bagi kita semua..selama setahun ni. terlalu banyak kenangan manis dan pahit dalam hidup aku. start dari januari 2009 hinggalah ke disember 2009. banyak sangat2. kalau nak tahu. blog ni start beroperasi pada bulan februari 2009 atas bantuan balqis. dulu2 aku selalu tulis blog kat friendster ja. tapi aku tertarik pulak nak wat blog ni.huhu thanx balqis. jasamu dikenang...hihi~~


antara kenangan2 pada tahun 2009 yang ingin dikongsi:






gambar2 ni time aku nadya dan kawan dia ke sg petani untuk mencari maklumat berkaitan business plan kitorang. huhu.kitorang buat business spa dan kitorang pilih kelab cinta sayang resort tu la sebagai lokasinya. atas bantuan hasbullah, kitorang selamat sampai ke sana..hihi. tapi kitorang terlupa nak prepare surat2 utk masuk situ. haha. so tak dapat la nak buat business kat situ. ish2.gambar yg atas tu kitorang kat the carnival sg petani. jalan2 kat luar je pun..haha. selain tu kitorang pergi central square n aku n hasbullah tengok wayang cite ong bak 2. haha.yang bawah tu gambar kitorang kat tandas kat kelab cinta sayang. hehe. dan sebelah tu gambar aku ngan hasbullah. tapi masa tu aku jumpa dia kat pasific. haha~ ditemani bada...










gambar2 ni time aku kat kuala terengganu. masa ni cuti mid sem. kebetulan ayah aku pindah situ. kat jalan hiliran. sebelah ngan mydin mall tu. huhu. aku balik sendiri tau kat kuala terengganu. first time balik sendiri naik bas. haha. tu gambar kat taman tamadun islam ngan pantai teluk ketapang. serius best dok situ. jalan2. banyak tempat menarik! haha. tapi tu la..duk pun tak sampai seminggu. huhuhu.




ni pulak gambar2 aku kat kemaman. masa bulan 3 kitorang pindah pulak kat kemaman. kat chukai. tapi aku xikut agi. sebab aku kat msi lagi,. bulan 5 baru aku balik. atas tu gambar aku kat pantai teluk mak nik. sebelah tu kat pantai kemasik. bawah tu kat taman rekreasi bakau tinggi dan sebelh tu gambar kat pantai chendor. haha.kat sini tak da pun tempat2 yang best2. hihi. lagipun umah aku jauh dari bandar. kedai topup sangat jauh. alahai. ayah aku pun sekarang sibuk ngan keje. jarang la kuar. kalau kuar pun g pantai2 yang dekat2 ngan makan2 kat gerai2 dkat tnb tu. tu je. hihi.

ni time aku praktikal. kat tati kemaman. gambar atas tu asrama yang aku duduk. sebelah tu tempat utk aku design2 time praktikal. bawah tu pc aku kat sana. dan sebelah tu mesin utk aku siapkan projek aku.huhu. guna tepung...



kalau kenangan pahit :
-kalau pasal cinta: aku ngan faiq dah putus. sebab nani. dan banyak sngt2 la kenangan pahit dengan dia. n aku pun xtau nak cakap apa lagi dah. dan sekarang dia mengaku dia tak pernah ada perasaan cinta pada sesapa pun termasuk aku. setakat sayang ja dia mampu. ntah la,. dia kenangan masa laluku. aku mesti melupakannya..
-time kelas mdp (mechanical design process). time buat projek aku terpotong sikit isi ibu jari aku,. hahahaa.. pedih gila.. darah turun tanpa henti2. haha. n aku nampak cam jari aku jadi petak sikit, adui tak tau nak cakap la. hihi. n banyak jugak kenangan2 pahit time kat msi,. huhu,. tapi semua tu dugaan, mesti tabah.. =)
- dok asrama kat tati sorang2. bayangkan la. aku yang penakut segalanya jadi berani, haha. tapi xpela. 4bulan je. hihi
-dugaan2 pasal loan.. pasal study. pasal praktikal. n semua2 la.
-hidup tanpa loan. haha. bayangkan btapa jimatnya aku. makan kena sekat. smua kena sekat. sabar je la
kenangan manis:
-study: bjaya naikkan pointer hingga dapat loan. tapi sampai skarang loan xdapat lagi. salah msi atau mara?
-kawan2: dapat kenal kawan yang ada bersama kita susah n senang,. dan dapat jumpa kawan yang berkawan dengan kita sekadar utk memburukkan orang lain.
-hidup kat negeri orang lain. blaja percakapan. makanan dan tempat2 yang tak pernah pergi seumo hidup. huhu.
azam tahun baru:
-nak sangat2 bjaya pada sem 6 dan 7 ni. nak sangat2. nak usaha sungguh2. tak mau jatuh lagi. tak mau putus asa.
-nak pindah kat tempat lain pulak kot. oh langkawi.. harap aku dapat pindah kat situ..hakhak
-nak berubah. nak jadi lebih baik. nak perbaiki diri utk jadi lebih baik utk sebelum2 ni.
-nak bahagiakan keluarga. nak hadiahkan mereka satu kejayaan yang dinanti sebelum ni.
-berhati2 memilih kawan.
-semoga kehidupan aku menjadi yang lebih baik dari sebelumnya. jangan putus asa dan tabah menhadapi dugaan..=)
-nak belajar berdikari. nak belajar masak. wink2.
kalau kat kuala lumpur setiap kali ada sambutan tahun baru atau merdeka atau apa2 aja. dari umah aku kat keramat wangsa tu. mesti boleh nampak bunga api dari klcc. tapi kalau kat kemaman kat mana ya?


selamat tahun baru 2010 pada semua!!!! dan semoga aku tabah menempuh dugaan belajar pada sem6 dan sem7 tahun ni, huhu..
...tension aku kalau tulis blog. smua jadi rapat2. walaupun aku dah wat perenggan..aih...

12 comments:

enyheartsdiamond said...

salam tahun baru fatin :)

NOOR FATIN said...

thanx eny.=)

ice lemon tea said...

camat thn bru

Balqis Riza said...

say bye2 to black memories ok..
jdkan pengajaran..

happy new year!

cambesje said...

happy new year!!!

n semoga azam itu dpt dilaksanakan dengan jayanya~~ amin~

NOOR FATIN said...

ieta: selamat tahun baru..=)

bal: ok bal..thanx 4 everything.. happy new year!!

syira: thanx!!! ko pn sama k =)

NOOR FATIN said...

ieta: selamat tahun baru..=)

bal: ok bal..thanx 4 everything.. happy new year!!

syira: thanx!!! ko pn sama k =)

oh nada said...

happy new year dear ;)
nak kawen dengan faiq bagitau. haha

"miko itu nana" said...

happy new year!!..=)

ceria2 selalu k..=)

NOOR FATIN said...

nada: aih..lambat lagi. haha aku tak kan kawin dalam masa terdekat la. haha. nanti aku jemput..agagag =p

nana: thanx!!! semoga bahagia k =)

HonEyBuNNy said...

selamat tahun baru...n selamat tinggal 2009.....

NOOR FATIN said...

selamat tahun baru ila =)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER