Friday, December 11, 2009

DEMAM AZZAM~

salam..

sebelum aku menceritakan lebih lanjut..gambar lelaki di atas bukan boifren baru ku atau skandal baru or lama aku..hahaha~ lalala..

setiap hari..kul 12 tengahari..aku pasti akan menonton cerita soleha di tv9..habis cerita tu..tengok pulak anak betong..siaran ulangan..ok.. setiap hari kat bawah2 cerita tu..mesti ada selingan ucapan untuk sesapa kan..so selalu aku baca..haha..lawak gak kadang2..ayat yg familiar..diantaranya..:

:hye azzam..leh mtk num fon x?
:hye azzam..awk cute la..mnat sgt2 kat awk.
:azzam!! smg dpt ke final!!

dan blablabla..bribu2 ucapan utk azzam..haha..aku baca je..best sebenarnya..hahah..azzam ni salah seorang peserta idola kecil 2 kat tv9..setiap sabtu malam ada la..aku tengok yang 1st je..pas tu asyik terlupa je..agaga..so..aku memang tak ingat sapa dia ni..aku ingat maulud je..hihi..
dua hari lepas..aku tengok rancangan tu kat tv..waktu malam..syaira cakap dia tengah tengok rancangan bintang kecil..so aku tak tengok la..haha..abis je cerita tarzan..baru aku tengok..kui2..
aku tak kenal sangat la nama2 diorang..tapi aku tengok yang last je..bila si sam menarik diri dari pertandingan tu..aih..pas tu semua peserta tu menangis2..wuu..alahai..budak lagi..hati kecil..mak2 pun ada yang nangis..ekekekke..kamera fokus dekat2 dengan azzam ni..pergh..comel gile! hahha~

patut la ramai benar peminat dia..sungguh kacak budak ini.. aku teringatkan kawanku masa sekolah rendah. aku tak nak la sebut nama dia. mana tau dia tetiba baca..hahha..sebab aku tak penah jumpa lagi nama tu..selain dari dia..agagag..rambut pacak2 macam ni la..kui3~

so tadi tak de keja..bosan. faiq tak de.wat assignment. so aku google2 la nama si azzam ni kat google..haha..banyak giler gambar dia! waaaa~~ aku ada gak terjumpa blog2 yang cerita pasal azzam ni..tapi umor: 10 tahun dan lagi satu umor: 12 tahun.. aku umor: 14tahun..ok tanks.
haha! aku terjumpa pulak laman web dia. fan club dia..fuyoo..dah ada fan club!! tak sangka! so aku secara tak sengaja.. mendaftarkan diri di kelab itu,..hahaha..aku letak gambar masa aku raya haji ari tu..mula2 aku ingin saja menukar tahun lahir menjadi 1997.....tapi tak ape la..aku letak jumpa la 1989..kui2~ pas tu dapat la badge yang disediakan utk ahli2 azzam fan club..tengok2..aku letak kat tepi2 blog aku.hahhaa..sengal!!!

baru je daftar tak sampai setengah jam. ada je orang komen aku..peh..aku cari2 komen kat home..tak de pun..rupanya ada my page..huahuahua..aku pun bukak dan ada komen dari farha. aku rasa la..lupa dah..dia pun budakbaru.. nak kawan ngan aku..aku pun cakap ok! walau aku rasa dia sangat2 muda dengan aku..wwawawawa~~so aku tak tau sangat2 nak main dalam tu.aku just dengar2 lagu azzam je. best gak ar. suara boleh tahan..;D

aku ada ym jierah sebentar tadi.dia cakap jiwa muda aku memberontak. haha! yeay..aku akui..lalalala~ sempat dia nampak gambar aku di laman web tu..hahaha..tapi ok gak kot.bagi aku la..leh dapat kawan..ngeee..budak2 lak tu..kalau sebaya2 aku or tua2 dari aku mungkin susah nak jumpa. tak de kot..ngeee...

aku sempat terjah forum gak tadi. yeay.. kebanyakkan sebaya azzam..azzam baru darjah 6..aku form3..tak jauh beza..hahaha~ lalala..*perasan muda* tapi memang aku muda..kalau aku tua..aku dah ada cucu..kan kan kan..keh2....

so..kot2 la ada peminat2 azzam yang terbaca blog aku ni..setahu aku ramai pembaca yang sebaya2 aku..xde lagi kot yang sekolah rendah..haha..tapi xtau la kan..kot2 la tergoogle dan nampak blog aku ni... ni ha..link untuk ke fan club azzam.. http://azzamfc.ning.com/
ya..di situ anda boleh mendaftarkan diri..serta mendapatkan num tepon azzam..*tipu2*..
haha~ ramai sungguh nak num fon azzam eh..ish2...azzam..kalau azzam baca..akak pun nak..hahaha!


so azzam..harap dapat la ke final..kan2...pas tu kita wat gathering.

ok la..sampai di sni saja..nak tido dah.hhahah..so utk nabila dan jierah..conference la korang berdua2 ye..sbut2 pkataan yang bermula huruf j itu..kah kah kah..

gudnite =p

15 comments:

biELa said...

jiman jongang jangan jadi jebon jamaica jerai jenteng jamban

hahahahhaha

HonEyBuNNy said...

ila xlyn la..tp adik2 ila lyn..ihihi

jierah said...

jebon jongang jongos jierah jibam jibamm..ahahahaha

*yaa..jiwa muda paten yg sedang mmberontak dan menggelegak umpama air cerek diatas dapur bla3x*hakhak

ku syuk said...

wah,karangan.. (*_*)

NOOR FATIN said...

biela..hahahahahaha..sengal...

ila..ya..bdk2 je slalu layan..agagaga..

jierah..sudah2..penat nak baca..hahahaha..yaa..tau pn..lalalaa..

yaa..syuk..lama xtulis krgn..ngeh2

faiq said...

rugi je chattg kt situ...50sen per sms bai..ish2

NOOR FATIN said...

haha..aku xpenah la masuk..dlu2 la.skali masuk mst abis rm10..hahaha..dlu2..sjak2 ada tenet..dah insaf..kui2

"miko itu nana" said...

waa..
minat bintang kecil plak ek skang..=p

NOOR FATIN said...

yaa..idola kecil la nana..=p

heytheresyaira said...

tbe2 plak nama aku kat situ..

erkkk..

AwenD said...

sekarang aku rs sgt yakin aku mula rajim membaa..yeay..aku baca dari huruf pertama karangan ni sampai last..yeay...(betol..xtipu...)
*mood kanak2 riang jugak*

NOOR FATIN said...

syaira.tu la pasal..aku pn xtau..hehe..=p


awend..yeah~ mst minat azzam gak kan?? kui2..skrg mood kanak2 la..xtau nape..agagaa

hans said...

hahha
gua suka Diyana
suara sedap
cun plak tu
kalau gua sebaya dgn dia dah lama gua ngurat
haha

NOOR FATIN said...

hans..
wahaha..
tp tu la..dia muda sgt la..
xpe..lu tggu smpi dia bsar..pastu masuk meminang..agagaga

oh nada said...

aku pon suka adam!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER