Saturday, December 26, 2009

KESENGALAN...

salam..

semalam nabila ajar aku cara2 utk print screen. haha. lawak2..sungguh aku dah lupa caranya. aku pelik kenapa kat laptop aku tak leh nak print screen. dulu2 time praktikal, aku pernah print screen drawing tapi kat laptop aku knapa tak boleh.. n semalam aku dah jumpa jawapannya..yeah~ hahaha..thanx syg! =)
aku sekarang kerap sangat online facebook. benda2 lain aku dah jarang bukak. hihi. tak tau la. best sangat2. kawan2 ramai.. huhu.. aku ada print screen kesengalan kami semua kat dalam facebook. aku bersama kawan2 dan buah hati.
kesengalan bermula apabila... leman request kat aku. sebagai anak nya. haha. aku tengok dalam list dia. ramai gila anak nya. haha.. dan aku pun letak la adik-beradik aku..hihi.. saja jer. best. huhu

tengok. ramai tak adik beradik aku? haha! walau pn aku anak tunggal, tapi dalam facebook.. aku ramai adik beradik tau..ngeee..
kesengalan leman bersama dua anaknya(dlm facebook) :
paten dan leman;
ieta dan leman:
kesengalan jierah dan asyrin :
jierah asyrin dan paten:

semalam ym ngan jierah..haha..dia send aku lagu2 ct..hihi..dia mmg sengal!!
kesengalan dee ieta syaira dan paten:

kesengalan biela dan paten:

kesengalan paten dan muz:






betol kata orang.. facebook banyak menemukan kita dengan kawan2 lama..bekas2 kekasih.. kekasih2 baru.. saudara mara.. dan apa jua.. aku terjumpa sepupu2 aku time aktif kat facebook. haha
i)kak shaliza dan kak ita anak mak ngah. kak shaliza belum kahwin. kak ita dah punya anak 3..huhu
ii) mat syg noorfifah tu mahathir. mahathir, abg masran dan masitah tu anak pak lang. mahathir masih belajar, abg masran dah bertunang dan kak masitah dah punya sorang anak. hihi
kantoi la aku ada pakwe kat fb..hihi
dan aku jumpa jugak kawan2 lama aku.. semua dibawah ni kawan2 masa skolah rendah. iaitu. sk kulim kedah dari tahun 1996-2002.
i)siti nuzha tu adik angkat aku masa skolah. naik van sama2 dulu. huhu tak sangka jumpa dia balik. saja search2..hihi. n dia pun masih ingat aku. lega rasanya. hihi ni antara komen dengan dia..ii)azadfaris ni aku jumpa dia kat msi. haha belajar sama2 kat msi. kawan2 dari darjah 1 kot. pas tu darjah 3 lost contact sebab dia pindah. hihi
iii)zulhazrie. terjumpa kat frenster kot. dah tak ingat dah. hihi. tapi kenal la dia jugak. dia pun kenal aku. dia dulu2 kawan ngan naim. tu pasal aku masih ingat. hihi
iv)che zuliana- kawan rapat aku dulu2. memang rapat gila. aku panggil dia adik sebab dulu dia kecik sangat. masa mula2 kenal aku ingat dia ni muda dari aku,. tapi sebenarnya dia sebaya aku, tapi melekat panggilan adik tu sampai sekarang. huhu. lost contact lama gak. ------------------------------------------------------------------------------------------
i) fatin athirah- dia salah sorang kawan baik aku dulu. sama2 pengawas. sekarang dia kat france. sambung belaja kat sna. kitorang selalu contact kat ym ja. aku baru jumpa fb dia. baru ja add. dia xapprove agi. hehe
ii) amirah ghazali- kawan aku jugak dulu. seingat aku aku kenal dia darjah 3 lagi. huhu. dia yang add aku kat fb and tegur aku, tak sangka dia kenal aku lagi. aku mula2 tak cam. cuma ingat nama je.muka memang dah tak cam. huhu
iii) nurul najah-salah seorang kawan baik aku jugak dulu,. sekarang dia kat jitra rasanya. belaja kat sana. lama xcontact dia. lama sangat2. aku terjumpa fb dia. aku add je la. hihi..
iv) mizan-kawan rapat aku masa drjah4. dia dan naim. aku ngan naim dah lost contact. aku jumpa mizan balik time pegi kem motivasi kat pangkor dulu. sekarang dia belaja kat unikl micet. huhu

-------------------------------------------------------------------------------------------
i) shamimi- seingat aku la.dulu kitorang masuk tarian lilin masa drjah 4. huhu. dia ingat aku lagi kot. hihi
ii)sheril rizal vincent. aku ingat nama ni,. rupanya pun aku ingat. tapi ntah la. aku lupa kenangan2 aku dengan dia. haha. aku ingat nama ja pun. akubaru add. aku rasa dia tak ingat aku kot. hihi
iii)amirah jaafar-aku ingat dia sebab birthday kitorang sama2,.dulu2 penah bertukar2 hadiah. huhu. aku terjumpa kat ym. tak tau sapa add sapa. n dia pun ingat aku lagi. huhu
iv) aizat- dia dulu pengawas gak. masa aku sem1 aku tercouple ngan rumate dia, masa tu dia ingat aku lagi. tapi sekarang aku tak tau la dia ingat lagi ke tak. hihi
-----------------------------------------------------------------------------------------



i) saiful azlan: aku ingat nama ja. muka aku dah lupa. tapi rasanya masa darjah 6 kitorang satu kelas. dia ingat aku lagi kot. haha. terjumpa dia balik melalui faiq. kawan faiq jugak ni
ii) sarah ainaa- dia pengawas gak. yang aku ingat mak dia dulu cikgu sains aku. cikgu salwa. dia pun ingat aku lagi. hehe baru je jumpa kat facebook.
iii) saedah sakinah. aku xtau samaada ini kawan aku dulu atau tak, aku saja2 search nama ni and jumpa. rapat masa drjah 3.. pas tu dia pindah. n lost contact sampai sekarang. kalau dia ingat aku lagi. lega sangat la. haha najah kenal kot. hihi
------------------------------------------------------------------------------------------


seronok la dapat jumpa balik kawan2 masa sekolah.ada jugak kawan2 yang aku terjumpa kat frenster yang tak ingat aku lagi. haha. tak ape la. sebab benda ni dah lama. aku pun ada gak yang tak kenal diorang. bagi nama pun aku tak ingat dah. haha. dah 8tahun dah kenangan2 semua ini. haha.. tapi sangat manis kalau dapat buat reunion. sk kulim! hehe.. bila la saat itu.
dan kat facebook jugak aku masih main baby adopter ni,. haha. dah 78hari dah usia anak aku. sentiasa cukup makan. dah ada bilik. ada permainan. haha.. ada bilik mandi. cuma barang2 tak beli lagi sebab tak cukup point agi. hehe.. err aku penah main farmville tapi ntah kenapa farmville dah tak bleh bukak sampai sekarang. aku pasrah.. ahhaa.. dan aku teruskan main game tu ja, hihi


sampai sini sajalah aku bercerita tentang facebook. terima kasih facebook kerana menemukan aku dengan kawan2 lama ku. kawan2 dr smktsw pun ramai. dari msi pun ramai. heee~
harap akan jumpa ramai lagi lepas ni. huhu..
thanx baca post ku yang panjang2 berjela ni. aku bosan. tak de keje nak buat. hihi.. byeee
jeritan paten: nampak tak penguin sebelah tu? haha.. aku terpengaruh ngan syaira nih.. aihh.. hehe
jeritan lagi: happy birthday to kak ika pada 25hb lepas dan merry christmas pada iceq!!
jeritan lagi: sok besday abu! selamat hari jadi!!
jeritan lagi: syaira..ingat aku tau!!! heeee~~


12 comments:

LeMaNtO said...

ahahaha...ptot la aq t'batuk2 mkn angin td..upenye ade org mengurat2 nama aq di sini..huk3... korg mmg agak sengal di fb kn3..kerana kesengalan itu begitu b'harga..ahakz

*da x brp nk aktif kt fb..ats sbb2 t'tntu..(T_T)*

biELa said...

mwahahahaaha...tak nak baca blog kau lagi
malu..ada nama aku

hahahahahahaha

we sengal!!

balqis said...

oh!
mentang2 aku tgh bz nk exam ni takde mase nk ngarut2 gitu ko takde letak aku eyh!
fineeeeeeeeeeeeeee

NOOR FATIN said...

hahaha..
leman2..
hahaha
lawak2....ekekeke sengal gile.. nape leman? ala...

biela..ko je sengal
aku tak
hahaha

bal..err..xla..ko ni..jgn la fkir cm tu..wuu~~
isk2..ko tetap sengal la bal..=)

Dee said...

ko ade request aku jdik adek bradek ko ker?
sry arr, aku mmg ske tkan butang 'ignore' jee kat page request tuu.. huhu~

kesengalan ko lagi menyerlah yee cik pateng.. ahaha.. ;p

NOOR FATIN said...

aah..ko kejam..waaaaaaaaaaaaaaaaa..

haha ko pn sengal =p

Muz said...

hahahha.. adeh~ ader pulak bender tu kat sini.. ok2.. sambung...


woop2.... tepi skit.. tepi skit... atas skit.. yaa.. wat gaya burger menyelerakan.. bgus.. ok.. stay macam tu.. bergerak jer.. aku humban masuk parit.. *sambil memberi arahan kepada fatin yg jadi model burger kat bumbung mc'd aku* wakakkakakka..

NOOR FATIN said...

hahahaha
smpi ati ko muz
main humban2
ahahha
ko dah xsyg aku eh
hahaahha

jierah said...

err..apekahh..skrip ym antara aku dan dikau sudah ternoda..hakhak...

disini aku yakin dan pasti bahawa ko bangge mnjadik sengal kn?elelel..malu2 lakss..hakhak

apepon aku tetap jierah yg ansem dulu..kini..dan selamanya..wakaka

NOOR FATIN said...

jierah..waakakaka
aku sj je nak kenalkan ko yg sengal pd bdk2 blog ni..
wahahahahha~~

smg btmbh sengal..kakaka

jierah said...

hahahh..agenda yg sungguh tidak sihat di musim tahun baru ini..hehe

Muz said...

yaaa.. aku hanya sayang burger2 aku jer... money2.. money.. *gaya mr.crab* hahaha..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER