Tuesday, December 15, 2009

MASA DEPAN...

salam..

Pasti kau gila tinggalkan aku
Pasti kau gila lupakan
Pasti kau gila rndukan aku
Pasti kau gila mimpikan aku


petikan lagu kat blog aku..aku suka sungguh lagu ini..hari2 aku nyanyi..bukak blog semata2 nak dengar lagu..hehe..best2..pasti kau gila..kau pasti gila..lalalala~ aku ke dia yang gila?? DIA!! ahahaha..aiyookk..aku xmau tulun apa2...itu kan keputusan kau..yeay!


aku ada macam2 mood hari ini..macam2...bermula dengan sedih..yaaaa..sedih..sob2..pagi2 buta lagi...aku kusut gila! bermula dgn khabar berita yang buat aku hampir2 tak bernyawa..adeh..



ok..dulu..mereka cakap..kalau pointer naik..loan automatik akan dibank in kan..setelah berhempas pulas bayar lapan ribu utk setahun yang lepas..aku tak dapat loan sebab pointer bawah dua..pas tu dah bayar yuran pngajian sendiri..sem3 n sem4 la aku idup susah.macam2 dugaan..tak bayar je kena block..ada je cara diorang utk block aku..aih...


pas tu sem4 aku naik pointer..lega sangat2..mereka tepon cakap aku dah boleh dapat loan..just sign surat akujanji..bla bla bla..ok..settle..sem5 aku pegi praktikal..diorang antar borang utk isi pasal nak masukkan loan dalam bank. aku lega la..lagi brapa minggu dapat la tu..aku tunggu..dan tunggu dan tunggu..sampai habis praktikal..duit praktikal aku pun dah dapat,...duit loan tak dapat agi..ishh..aku harapkan..xpela..sem depan aku akan dapat..



aku balik kulim utk prsentation..pas tu aku g jumpa sorang kakak ni..dia cakap..pegi jumpa kakak itu..aku pegi jumpa..dia cakap..tak tau apa2..n mintak aku wat surat rayuan utk aktifkan akaun mara..dia akan prosess sebab katanya dia tak tau apa2 langsung pasal ni..aku pun buat la..bla bla blaaa...pas tu kisahnya bermula bila aku tak dapat check result praktikal utk sem 5...



dan hari ini mereka bilang..aku kena terus bayar lapan ribu untuk setahun ini..maknanya utk sem5 dan sem6..kalau tak..tak bole sambung belajar..hah? padahal..aku dah layak dapat mara..pas tu mereka kata lagi..kena ikut dua result la dik..sem4 dan sem5... sem4 aku kat msi..pointer naik..sem5 aku praktikal..mana de pointer..kan kan kan.. pas tu mereka kata lagi kena habiskan sem6 dulu la..tengok pointer..baru mereka kasi loan..ishh..



pas tu mereka kata pulak..utk sem7 utk sesapa yang extend..loan mara tak kan dapat..sebab mara akan tanggung sampai sem6 saja..dulu mereka kata...kalau tak dapat setahun..*sem3 dan sem4*..duit tu akan berpindah ke sem7 dan sem8..tapi hari ini... melayu mudah lupa.. aku pun tak paham..semua proses dah ikut..duit lapan ribu dah bayar..sekarang kena bayar lapan ribu lagi utk sambung belajar.. mana ayah aku nak cari duit..bukan nya sikit!



ayah aku pun dah pening kepala..mak aku pun dah tak de semangat..aku lagi la tak de.. tapi tak kan aku nak berhenti belajar?? sem depan aku dah sem6!! bukan sem2!! serius..gua tension kepala kusut beb! sekarang..tengah fikir..mana nak cari duit lapan ribu tu? itu baru yuran pengajian..duit makan..duit asrama..lainnn..aihhh..pas tu tadi mak aku kol msi lagi.cakap dengan encik2 yang berkenaan..yang uruskan pasal semua ini..dan diorang trkejut bila cakap aku xdapat loan lagi n kena bayar lagi..pdahal diorang pun kata..kalau result naik..otomatik loan dapat..semua orang macam tu..



tapi kenapa aku lain pulak? kenapa tak cakap awal2 kata nak guna dua result? tak perlu la aku pegi praktikal..kalau tak pegi..cakap melawan pulak.. dah tu..kakak ni cakap jumpa kakak tu..dah jumpa kakak tu..kakak lain cakap plak..apsal tak pegi jumpa dia..apsal jumpa org lain..ohh...*&%$#&*



bila dah bincang dengan encik2 itu..diorg akan tolong uruskan..sampai dapat..ikut prosess macam biasa. kalau tau nak jadi macam ni..baik aku tak payah naikkan pointer..gb trus dan pegi tempat lain..tak la buang masa kat situ! kannn..aku semakin makin tak paham..dulu cakap lain..hari ini lain pulak..pas tu salahkan kita pulak..mak ayah aku lagi pening..adehh..aku kesian..tapi aku nak tolong cam na..aku pun tak ada duit..harap ayah aku je,..ayah aku pn pening..hutang bank bayar lapan ribu dulu pun tak abis lagi..tambah yang ni pulak



sekarang apa yang aku harapkan..aku dapat loan aku..hak aku..benda yang aku akan bayar nanti.. nak berhenti..memang boleh...tapi lagi masalah..aku anak tunggal.. kerja apa sangat yang boleh dapat kalau setakat sijil spm..kan kan kan..susah susah..aku sebolehnya2 tak nak berhenti belajar..aku nak kejar cita2 aku...dulu aku penah lakukan kesilapan.. bila aku dapat tebus balik..lagi macam2 masalah.. macam2..aku selalu putus asa.. tapi sebab keluarga..aku masih bertahan sampai skrg!


dan encik2 itu bgtau.kakak tu..dah berhenti kerja..aiyookk..macam na tu? aku berurusan dengan dia la ari tu..sekarang dia sudah tiada..abis abiss..aku pu n tak tau..tak tau..apa nasib yang akan terjadi..aihh~ sedih2..aku bukan tak usaha..usaha...tapi makin macam2 dugaan... bab saudara mara..sebelah mak aku je boleh tolong..sebelah ayah aku..jangan harap la.. yang mereka tahu..kalau jumpa aku..hina aku..kutuk aku..penah tampar2 belakang aku time makan..kat umah diorang..diorang cakap..orang gemuk buat apa makan lagi..tak payah..gemuk dah pun..memang mulut kuang ajar nak mampus..aku sabar agi..2tahun aku tak jejak kaki kat umah tu..dan aku akhirnya mengalah sebab ayah aku! ayah aku! mengenangkan ayah aku.kalau ayah aku tak de..tiada lagi mereka di pandanganku... yang nak sebok2 aku gemuk kenapa..aku tak penah mtk pun diorang sara aku..tak penah tolong walau sekali..lagi menyakitkan hati ada la.. tak abis2..aku pun tak paham laaa.. kalau diorang ratu cantik..model..tak pe gak kan nak kutuk2 aku.. diorang akan datang ujung bulan ini umah aku..n aku argghhhhh..kutuk2..aku halau korang balik..sumpah!



cukup..mood sedih campur mood marah sudah..aih...aku ni kira penuh kesabaran tak melempang sorang2 mereka itu.sebab ayah aku. kalau tak..dah lama dah. cukup2..aku tak nak teruskan lagi..mood aku sudah ilang..~~



dalam tension2 tadi aku sempat buat banner blog..hihi..





cuba teka?? gambar siapa?? lalalala~~ aku pakai picnik je tadi..edit2 sikit2 ngan photoscape..jadila..hehe

dan ini shawl baru..beli dari ain.hihi..campelik je aku pakai..dah la pipi tembam! hahahaha

adeh..ntah la..aku nak cakap sikit eh..kalau ada yang kawan ngan aku..sekadar utk kutuk2 aku..hina aku gemok.. tak payah la ek nak kawan ngan aku..tak payah la..pegi la cari orang yang cantik2..cun2..aku xralat langsung..tak kisah..ramai lagi aku boleh jumpa yang berkawan bukan pandang pada rupaaaaa...yang penting,.,aku ada family...faiq...dan kawan2 yang sayang kat aku..yang tak suka aku..silakan...berambus dari hidup aku..sila2...

ok la..setakat ni je..errr..lupa nak gitau..aku tido ngan mak aku malam ni..haha! ayah aku keje..tak la takot lagi..weeee~~ dan aku sntiasa berharap aku akan dapat jalan pnyelesaian tanpa berkorban masa depan aku......~~ thanx sebab baca post aku yang emo ni. sekadar luahan perasaan..ingat..orang gemuk pun ada perasaan..tak de beza pun dengan orang yang hina2 aku cuma diorang tak de hati perut. otak kat lutut. fikirlahh..kalau tak suka..berambus siap2 sebelum kau susahkan hidup aku...

p/s: sori..entry yang mungkin keterlaluan..ni luahan perasaan aku..siapa yang tak paham..xpe..tak paksa ok.

ok..gudnite..salam

19 comments:

Balqis Riza said...

be strong yeah!

jierah said...

heee....pnjgnye entri..pttla lame...haihh..papepon gudluck utk ko..slmt menempuh sem 6...heee

biELa said...

sabar k..normal kalau belajar dekat sektor swasta nih. aku pun kadang2 kena tipu dengan dorang

tapi mana boleh tipu si penipu kan?

sabar ek..doa byk2 je

hehe

ice lemon tea said...

mcm plik je mara buat cm gtu....
stahu ak...
lam pjnjian result 1sem je..
len2 sem tak de lak efek...

sba ye paten...
be strong!!

ku syuk said...

tabah ya.

mara sekarang ni tiada duit,ramai peminjam tak bayar balik.
sepupu aku pun tak dapat lagi wang pinjaman.

asyrin said...

assalamualaikum,
fatin, bila ko bca komen asy ni, tolong ym asy, segera, nmpak je asy online tglg segera ym k..
important..
hal plajaran ko..
insyaallah, asy bntu..
just buzz je...
jgn putus asa lgi..
kita ikhtiar k..

harisu-sama a.k.a RS said...

fatin,sabar k..dimana ada kemahuan disitu ada jalan. kalau dah usaha tp tak dapat jugak,maybe rezeki kau dekat tempat lain. dan,mulut orang pedulikan,nanti bila dorang perlukan kau,masa tulah kau boleh balas dendam,hehe. oh,jahatnya nasihat aku~

NOOR FATIN said...

balqis: thanx dear!!

jierah: hehe..lek2..hehe..thanx k..ko pn selamat menempuh sem depan..huhu..

biela: haha..yayaya..aku paham apa ko mksdkan..ekekke..thanx k..=)

ieta: ya ieta..slalunya 1sem je..ni jd lain lak..wuu..thanx syg..=)

syuk: ya..aku tau..tp diorg xleh wat aku mcm ni..huhu..

asy: thanx byk2 k..=)

haris: hehe..thanx k..kdg2 aku tfkir cm tu gak..kui2..=)

faiq said...

sekali di melangkah ke dunia FAIQ..

hahahhaa...bertuah budk tu...ade name sedap..

"miko itu nana" said...

fatin!!..
jgn putus asa k..
chaiyok2..=)..

btoi ckp biela tu..
aku pon blaja sektor swasta gak..
sal duet jgn ckp la..
ade jek mende yg nk ditolak..
huhuuh..
sabor k..

NOOR FATIN said...

faiq: hahahaha~ dlm hidup aku dah dua org nama faiq ada..kah3... yg last ni yg ok..yg sblum ni..k.o..hahaha~~

nana: tau xpe..hehehe..xtau nk wat cm ne dah..rdha je la..thanx k..=)

faiq said...

aku x termasuk dlm 2 faiq tu kan,..hahaha

NOOR FATIN said...

faiq: nak jugak ek?? kalau nak..ko jadi faiq aku yg no.3 k....huahuahua~~

heytheresyaira said...

be strong babe..

NOOR FATIN said...

syaira: thanx syg =)

hans said...

mood aku happy jer ari nih

NOOR FATIN said...

bagus la hans..transfer skit mood ko kat aku.kui3

CIK para said...

kuat kawan...

NOOR FATIN said...

para: ya syg.

ARTIKEL RAKAN BLOGGER