Saturday, June 13, 2009

SOTONG,KUCING DAN YM~

SALAM...

smlm..aku bangun awal..hak3..abil kata..'selamat berjumpa pagi!!' yeah..hahaha..
n tetibe lynna vavavoom..msj aku...'faten!! bangun!! hahhaha..pdhal time tu aku kat pasar..lalala~teman mak ayah aku...jalan2..ngeh2..dia siap pesan sata n cotton candy..ingt pasar malam ke..lalalala~n pagi tu aku sarapan tosei.wa..sedap.=p


"cik lynna..penh tak tgk sotong 3ekor rm20?" aku msj lynna..yg tgh majok sbb xdpt cotton candy..kah3...dia balas..."hah? 3ekor 20 hinggit? sotomg kurita ke?? " n tetibe aku blur..sotong kurita?! hahahah..


yeah..salah satu aku suka kat kemaman ni..sbb ikan2 n sotong2 n udang2 kat sni smua fresh2..
smua naik dr laut..murah pon murah..n ni sotong yang ayah ku beli..dgn harga rm20..dkat 2kg..
adeh...haha...aku xtau la..spjg aku dok kl n kulim..aku xpnh lg la jmpa sotong sebesar ni..
err...ada pon kcik jek..tu pon sekor rm1..skali aku telan ja..ngeh2..


aku rasa mybe encik kertasgraf yg xde petak tu pnh tgk kot.sbb dia kan org ganu..hahah..penah candat sotong kot..ek apiq? em..huhuhu...ntah la..sedap2..mak aku wat sotong celup tepung..goreng ja..huhuhu..tp best la..lain dr yg aku pnh rasa kat kulim n kl..hehhe..

ni antra gmbr yg smpt aku candid..








ni plak kucing2 aku..hahaha...xtau nama ape..xbg nama pon..kucing2 ni la slalu teman aku time lepak kat dapur..(lepak jek?) haha..n aku slalu gak bagi makan..cian lak..isy2..kucing ada lbh dr 5ekor..tp yg ni je aku sempat tgkp..kekekekekk..(aku n abil penah imagine bila sama2 nak jd duta makanan kucing iaitu friskies n whiskas..lalala~)












semalam jugak..isy2..ni yg wat aku marah lagi ni..pasal bdk2 dlm ym..aih...smlm..(lagi satu malm)..pas tu..dia msj2..n malam tu kitorg ym kejap..n tetibe smlm dia msj..(aku copy dr ym..nama tpksa dirahsiakan*
him:erm awk ni...x nk kwn la pulak..semlm ok jer..
him:erm x pe lah..maaf k ganggu
him:sy dilit you name list back.
him:bye
me;lor..bila masa sy xnk kwn
me: eh2
me: nape plak ni

erk?!! aku pelik..tetibe jek..n pas tu dia antr lgi..

him:bila masa? la dr tadi sy msg, buzz awk..awk buat bodo je nape?
me:xdpt pon?!
me: intrnet slow la..
him:erm tahu pun..mg slh awk..so jgn nk nafikan lain kali..sy dh msg, buzz smua..awk x blas..then tibe awk ckp awk x bt pe2..
him:boleh baca blek apa yg sy buat kat awk td yang msa awk x blas tu..
me:jap2
me:nak tgk balik..
him:jgn nk melenting pulak..sy x melenting pun..dan ia mmg ada psl..awk x blas..so x pe lah..sy x slhkan awk pun..
him:sy x sslahkan awk pun.sy ta bukan smua orang kita suka kwn..supa mcm awk kat saya la...
me: xde pon dlm archive
him:nape tetibe ni.
him:sy x nk paksa2 kwn ngn sy..
him:erm x pe lah.. askum..
n blablablabla...aku dah delete dia pon..dia tetap msj aku agi...aku dah trgkan pkara sbnr pon..dia tetap mcm tu..
n yg ni antara ayat yg dia wat aku sakit ati..
him:mmg la jntan sama klo semua orang awk lyn mcm td..orang dh msg tp buat bodo..x hargai orang..
him:dah la..len kali jgn la layan lg k
him: bye
erk?! isy2...ni pkara sbnrnya..aku xdpt pon msj2 dia...yg dia kata buzz la ape la..xdpt..seyesly..sumpah! aku cari kat archive pon xde..pelik aku..tetibe nak emo..pms ape..pompuan pms pon xmcm dia nih..alahai..aku knal pon tak..baru add sehari..msj skali..dah mcm ni..salah aku ke? aku xdpt msj dia pon...xdpt! byk kali dah aku trg..tp dia tetap dgn ayat dia yg pasrah tu..pas tu nak salah kan aku lak....aku malas2 nak gado2 n aku ignore user trus..kang lagi aku layan..lg gado..ape ntah mamat tu..
n td...aku kan dah xdpt wireless..tau je la broadband..asal aku sign in ym..dia ckp..salah paswrd la...connection error la..n aku xtau ia myebabkn ym aku on n off..adeh..n aku dpt msj ni lak..
ego69mio: poyo btui bdak fatin nih....
ego69mio: masuk jap pstuh ou`t...
ego69mio: hampeh...

err...what?! aku btol2 terkejut..seyes..terkejut..em...aku malas nak cite pjg lantas aku mengignorekan dia jugak..isy..macam2..
napenapenape..nape smua ni terjadi? aku layan smua org...org add..aku approve..org komen aku balas..xkira la aku knal ke x..kat fs n ms n tagged..tp knapa jd mcm ni?? nape....why?
aku ada mtk duit diorg ke?? aku ada kcau life diorg ke?? aku ada ajar dia jd org jahat ke?
knal pon tak!! alahai..mcm2 la org skrg..aku dah takot nak approve org yg aku xknal..
takot..kna sound ago..padahal bukan salah aku..
nape la...emmmmm..
jgn salahkan aku...


nota-ali dah xon9..wa2..dia dah abis l.i..suka la tu..jgn lupa backhoe..=p
nota lagi-result xdpt agi..xbyr agi rm4668..xtau bila nak byr..nape la ramai msj2 n mskol2 aku sbb nak tnye result aku ek?? sblum2 ni masa xdpt result..xde org msj pon tnye aku shat ke? nape ada org macam tu ek?? sibuk2 hal result smua2 org,..padahal result dia....xnk bgtau..emm..
nota lagi lagi-grup sengal!! aku bosan gile xdpt post kat grup..waaaaaaaaaaaaaaaaa...
nota lagi lagi lagi-line celcom slalu wat hal...xleh antr msj waktu malam..adeh..dah la time2 tu aku dok msj ngn abill..slalu xdpt antr..wa2
nota lagi lagi lagi lagi-selamat hari bapa wat ayahku..othman bin matzain..anda adalah seorg ayah yg terhebat...akan ku balas jasamu..=)
nota lagi lagi lagi lagi lagi-aih..bape byk nota daa..
tata,,err.























21 comments:

BaLQisRiZa said...

lapo lak bl tgk sotong tu..haha

biELa said...

sotong itu besar sekali-tak pernah nampak. aku alergy 'siput' laa.

bdk ym tuu...kebengongan berlaku..aku rasa dia tuu gila laa..ada masalah mental disorder..sabar ye fatin..huhu~~

noor fatin said...

bal.ko lapar? ko pndi masak kan?
leh la masakkn utk aku..keh2..

biela..ya2..huhuhuh..tu sotong la.bukan siput..ekekkeke..=p

tu la..salah wad kot..isy2

CIK para said...

hohoh..besar tol itu sutun

Musafir Melayu said...

salam..lama xziarah blog ni...gambar kat profile tu baru yek?nampak lain... :)

~~oOpEt~~ said...

sutun...sdap.........

kUsYuk said...

haha..kesian plak ak bace post ym ko tu..
rlx la manusia nie mcm2 ragam..
klu mmt tu add ak pn msti dia kate ak sombng..
gua mmg x layn sngat orng buzz2 nie..nak ckp,ckp trus xyah nak buzz2..
bydaway,sodap nampak cik sotong tu..

kertasgraf said...

huwaah!!! besar itu sotong...
nape xbela??? hahaha =p
kalo sotong.. lagi sedap buwat pulut sotong... sedap wooo... (makanan tradisional org trengganu)

pasal budak ym tuh..
tembak je ngan bom atom... wahahahah =p

lynna said...

ngeh..ngeh..ngeh... kamoo jahat lor... aku hanye knal sutun... tada knal sotong!!! gahahaha gaban gilew... liat x?? pulot sotong??? sedapnye.... *aku tgah lapa niey*

++harisu-sama++ said...

hahaha..emonye laki tuh..malang r nasib kau kenal org camtu,wat stress jek..
btw..sgt2 setuju. line celcom cam hampeh time malam..asyik pending..
btw lagi..haha..base r tu..aku ni tiap2 sem org sebok2 tgk result aku secara haram..even dis sem,malas nak mara2,kang emo cam budak lam ym tu lak wakaka! :p

muhdzahari said...

teringat..makan sotong celup tepung kat pantai batu rakit..

pehh..

kirin said...

comel la jari ko fatin..hahah..

noor fatin said...

cik para..ya2..sutun tu sgguh besar.heheh..

salam musafir melayu..yaya..tu pic baru..huhuhu..

oopet..sedap gile..huhuh

kusyuk? cik sotong sedap? err..kekekekek..
ya2.tp aku xdpt pon buzz bdk tu..isy2..sabar je la aku ni..

kertasgraf..pulut sotong? cmna tu? mst sedap kan..nak cari la kat sni nti..lalala~
ya..dh kebabo pon smlm..kui2..

cik lynna..hahah~ lalala~ xla liat pon.ngeh2..
sdap2..kite suruh apiq masakkn utk kite bdua nti.hua2..


haris..haha..aku amat2 tension malam tu..ish2..
err..tau xpe!! sakit ati aku..nak msj xleh..+___+

zahari...wa..sotong celup tepung sgt sdap..suka2..huhuhu

kirin...comel? itu bukan aku la..wakakakak

hey there syaira said...

cantik sotong 2 posing..wahaha..

kertasgraf said...

pulut sotong lagi sedap dari sotong celup tepung.. cayo la ckp aku...

*selalu g mkn sotong celup tepung kt pantai airport...

*nota kecil : kitorang org tganu slalu pggil pantai airport je.. nama kawasan tu hilang trus da.. huhu.. nama 'airport' plak lg glamour dari nama kampung.. hadoi..

Lynna said...

hahahahaha~ celcom poblem??? akunye line always baguzz... lalalala~

Lynna said...

fateng aku lupe nk komen pasal kucin... agaga~ btw aku ade 10 ekor kucin kt umah... aku dlam dilema skunk ni.. mau tinggalkan mereka... haiyooo (~_~)...........

noor fatin said...

syaira..tgk la sapa yg susunn..hua2..*not me*

kertasgraf..pantai airport?? aku pnh g..pnh! masa dok KT dlu..sgt sedap kat stu..lalala~~

lynna..meh2 kucing tu kat aku,..biar aku jaga..kekekeke

Lynna said...

tape..tape... nanti ko kasik dia makan sutong jer... haish.. hilang tulang mereka nt...(fobia asyik dapat member sutun)

noor fatin said...

heheheh
aku paham..lalala~
ala..biasalah..
member xpe..aku pnh dpt pkwe cm tu dlu..kekekekekke

aNis ™ said...

bila kite nak jd duta makanan kucing nie???

ARTIKEL RAKAN BLOGGER