Friday, June 5, 2009

MYSPACE~

salam..~~

arini aku nak cite pasal MYSPACE..

smuanya berlaku lpas spm..bila aku kuar g makan kfc...ngn fazlan..*my ex*...kebetulan kat stu..ada satu cc yg agak2 popular..ORANGE namanya,.huhuhu..kat area setiawangsa..tetiba lan ckp..'jom gi cc..'..aku dah blur2 n ikut je la..huhuh..pas tu aku dok depan pc..aku jd blur..adeh..cm ne nak guna..hahahah..dlu2 masa form1..aku ada blaja klas komputer..masa kat smk st patrick..9bulan ja..sbb pas tu aku berpindah ke sg petani..n tidak lagi bjmpa komputer selepas itu..heheh...

pas tu...kitorg pon pegi la cc..rupanya dia nak tnjuk..dia dah wat myspace utk aku..ahahaha..letak nama ayg_abg..letak pic kartun..huhuhu...oo..aku pon seronok la kan..xpnh2 jmpa myspace..rupa2nya dia pon dah lama ada myspace..ceh!! bengang aku..ramai pompuan..haha..
aku ingt lg kitorg masuk chat room kat myspace....aku biasalah dah lama xpgg komputer..aku taip satu2 perkataan gna 1 jari jek..lalala~ bygkan..satu2 tau..hahahah....lan tetibe bisik..'cuba guna dua2 belah tgn...malu sy'...ngeh2..aku pon letak la dua2 tgn atas keyboard...pas tu still tekan2 gna satu je jari..hahaha..sengal~ n sedar xsedar kitorg layan cc 3jam...sbb main chatroom..kah2...


pas tu seronok la kan..dah ada myspace..tp dia agak2 kejam,..sbb dia xwatkan email yahoo..so xleh verify..xleh add org..sedih2..amat sedih..hahahah..dia punya leh lak...sakit ati~
asal fren aku ada 11...aku check tggal 3..hahah..sdih lagi..dia delete sapa saja yg add2 aku..terutama lelaki..skali tu..aku pegi cc sorg2..berani ni..hahahha...aku xreti sgt antr2 komen time tu...aku try antr komen kat myspace dia..n tetibe bleh! yahoo..seronok aku..bagaikan satu kejayaan besr..ngeh2..bermulalah kehidupan ku dgn myspace..


n masa tu..aku dapat kwn sbb slalu masuk chat room...slalu sgt..room malaysia..n kat stu la aku knal azam(swan killer zone)..ijal..n siput....hahah.mana ntah diorg..tp ngn azam still cntct lagi..smpi skrg..lalala~~ nak tau..skali tu masa chatroomm....masa tu lan tukar nama myspace..jd fatin_lan..dia jd lan_fatin....tibe2..syok2 chatting.....ada tertulis kat roomm tersebut...*lan_fatin has joined this room*... hah?? mati aku~ adeh..*sbb dia xtau aku g cc* lalala..
apa lgi...kna marah free2..dlm chat tu..hahahaha..sengal btol la lan time tu....dia suruh aku balik skrg jugak..skrg!! jgn harap la..sbb aku dah booking pc 5jam..keh2..mmg lan mgamuk gile2 time tu..haha..n bermulanya dr tu..aku slalu sgt g cc..kat ORANGE tu la..e2 la tmpt aku..pegi sorg2..mcm2..mst amik 5jam..rm10...kalau gado ngn lan..tempat aku kat cc..mak aku bising gak sbb paw duit dia..hehehe....n aku jugak xleh lupa aku balik jalan kaki dlm keadaan ujan lebat...sbb lan pksa aku balik time tu jugak..dia suruh balik jalan kaki....walau tgh ujan....dah la jauh!! bukit2 lak tu..aku pon balik la...hahah..rasa bodoh gak time tu,,smua tgk2 aku..mst diorg kata..*gile ape minah tu jalan kaki dlm ujan..slumber je*..hahaah..n balik tu..lan kna marah ngn mak..padan muka!! kah3..

n suatu hari,..aku lak ngamuk..yela..dah booking pc 5jam..tetibe..myspace xleh bukak..apa hal? pelik2..aku search..rupa2nya lan dah tukar pasword myspace..aku trus call mak aku..n trus mak aku dtg naik bas...n masa tu lan baru msj ckp dia dah tukar psword....siot!! mmg aku bengang..agak2 la...hahah..aku pon wat la myspace baru....nama alya fatin..hahah..sbb aku xnk dia tau aku ada myspace baru..lalala~ masa tu ijal tlg aku wat layout..huhhu..tp aku still xtau kna verify ke ape ke..tetap xtahu..n keje aku time tu..antr msj kat org...ckp..*hye awk..add la saya..myspace saya xleh add org..huhhu* skali tu mamat mana ntah tulis..*awk ni xmalu ke mtk org add awk?hahah.add la sndiri*...adeh!!!! malu aku..malu..ni smua lan la ni..bukan nak ajar aku..xpe2..hehehe..


fren aku dlm 70 kot..masa tu..xramai..yela...kwn2 je pon..orgluar xde sgt..huhuh..masa tu aku antr msj kat raja farah*pelakon*...suruh add aku..dia add!! hhaha..n erry putra jugak..lalala~
tp aku byk menghabiskan masa main chat room ja..huhuhu..xtau nape..best sgt2,..keh2..


pas tu masuk je msi..aku msh dgn myspace aku..wuwuw....walau pon xleh add...bleh la jugak komen2 dr fren yg ada..heheh...xpela..jnji leh guna....n tanggal 28ogos..2007,..secara rasminya aku putus ngn lan....stlh hmpir 2thun bersama.huhuh..dia marah aku sbb aku cntct ijal.dia baca kat komen aku.haha..so dah dia nak putus..aku trima..lagi pon dia xleh trima aku belaja jauh2...ada je angin kus2 dtg kalau aku ada klas..huhuhu..xpela..aku redha..


myspace yg mula2 td yg dia wt kan..last aku login 29 ogos....pas tu dah xleh bukak..aku rasa dia dah tukar pswrd lagi la..mybe bengang ngn aku..xpela..huhuh...aku still gna yg lama tu jek..huhu..n bila aku balik kl...aku g cc..masa tu alisya pon ada..dia teman,..3jam kot..pnat bdk kcik tu duduk berdiri.duduk berdiri.hahahah..sapa suruh nak ikut..n aku call arief..mtk tlg dia..suruh watkan myspace baru.huhuhu..dia pon dtg la...n dia tlg la watkan myspace baru..masa tu dia ajar aku cara nak wat emel yahoo..cam ne nak verify,,complete..smua dia ajar..huhuh..n terjadilah myspace aku yg skrg..rasanya wat 3 september 2007 kot..


suka2..hahah~ aku dah tggal kan myspace lama..kdg2 ja buka..huhuhu.bila boring2..n aku abadikan gmbr aku n lan kat myspace lama tu.huhuhu...masa tu layout2 ke ape ke..xreti wat agi..cuba n cuba..huhuhu..upload gmbr pon xreti..1st gmbr aku upload kat cc kat msi..dgn slumbernye..aku g kat kaunter n ckp...*bang..bleh tlg sy upload pic x kat myspace? saya xreti la*.huhu..n dia pon ajar la...kat msi..masa sem 1..khidupan aku byk di cc..aku xtau la nape aku suka sgt2 myspace ni.huhuh..suka2..lalala~~

n sem 1 jugak la..aku wat ym..wat tagged..wat frenster,..heheh..tp dlu2 xgna sgt..dlu2 gna myspace ja...tu pon kak chik yg wat..kak chik keje kat msi dlu..kat cc..kitorg jd rapat sbb aku slalu lepak kat stu..tgk u tube sama2..mcm2..heheh..smpi skrg dia still cntct aku..dia dah ada baby pon.dah bsar dah..*dlu masa knal dia baru 2bulan kwin*...huhuhu..


aku sgt2 suka myspace..sgt2 suka..haha..xtau ar cm ne sukanya..lalala~
bila dah pakai broadband..kalau on9...mmg lupa dunia..hahah....aku tak kan ke cc lagi..mcm2..aku 24jam leh on9..kah3...suke2..n masa tu aku aktf kat fs dah..dah join2 grup fs dah..heheeh..

satu hari,,myspace aku xleh bukak,xtau nape..hang jek..adeh..mybe laptop byk vrus..sabar je la..masa tu 2bulan aku xon ms..huhuh..sedih2..seb baik fs peneman stia.lalalal~
bila kat msi pon..aku gna laptop kak ika n aisyah je la..utk on9 ms....myspace ja xleh bukak dlm laptop aku.yg lain bleh..mmg sengal..adeh...

n aku smpi rasa dah bosan..bosann ngn myspace..xtau nape,,balik sni je..internet slow..dah xleh buka myspace,.,kalau bukak pon..smpt approve fren request ja..pas tu dah xleh..
komen2 aku dah xleh approve..xtau nape..xtau salah kat mana..tp aku rasa kat laptop la..isy2..sabar je la..komen byk aku dpt tp satu pon xdpt reply sbb xleh approve.wa2.


n smlm ali...kwn aku dlm grup bdk sengal 1989...mau tlg aku approve kan smuanya..dlu2 ada gak suruh min n kirin..keh2..*thanx*...n arini aku tgk myspace aku dah berubah wajah..dah gna profile baru..slama ni xtukar,.layout jugak baru..smua baru..waa..bestnye..jd bersemangat dah ni..huhuhu..nak on9 ms balik..komen pon dah hide..ye ye..hahahh....kna hide sbb aku slalu dpt komen bukan2..so sbg langkah kselamatan..baik aku hide..huhuh..

sekalung penghargaan buat ali..thanx sgt2 sbb wat aku bersemangat balik nak gna myspace tu..kalau ikutkan ati..aku mau delete saja..tp syg..terlalu byk kngn dlm tu...dpt skandal2 pon dr tu.hahaah....n mcm2 la..fren pon dkat 3000 dah..huuhuuh..syg2.... thanx ali! thanx~~~

n aku kembali syg myspace aku...sblum ni aku syg frenster saja..hahahah..asyik2 fs ja aku layan..ms xpon..tu yg dia majok kot..lalala~~


terlalu byk kngn dlm myspace....myspace..aku syg ko! tom..aku syg ko gak! lalalal~~~


nota1-kalau anda bosan...dgrkan lagu dr kumpulan linkin park..sbb ia akan wat anda ilang bosan.hahah...*aku sedg mendengarkannye..pcah kpala woo..*

nota2-aku jnji xkn curang ngn myspace agi..aku syg ko myspace..jgn ko curang padaku..wuwuw

nota3-ayah ku demam..waa..td dah g klinik..n skrg dia tgh berehat...aku ja dah ok skit demam..yela..asyik makan ubat ja~

nota4-aku dah taip dgn laju skrg,..dah xde gna satu jari...kah3..dah pndi..hahhaha..

nota5-rindu mel

nota6-paiq..berani ek antr2 msj agi?nak kna bazooka kot..kah3..

nota7-terima kasih krn mmbaca post yg merapu.hahahaha....~~~~

nota8-korg mst penat kan...haha..cian2..lalala! komen2 tau..heheh

nota9-balqis..jgn ko delete fs ko!

nota10-inai dah luntur..!! dah xde..hnya ada di kuku..waaaaaaaaaaaaaa



sekian dr aku yg ngah sengal..*syaira n abu jugak sengal*...

tata~

19 comments:

BaLQisRiZa said...

balqis nk delete jugak fs die..nk jugak!! hahaha

~~oOpEt~~ said...

ha3..ak nk ketawa sbntar...hahahahahahahaha...mmg dasat pertemuan ko ngn ms ni...ak ni da 8 owg kot kwn ms...jrg gna...xreti sngat...fs pndai sket2...ha2...

++harisu-sama++ said...

haha post yg lawak dan mengharukan...
syg betul anda dgn MS nih ek..siap hafal lagi tarikh on9..tarikh off9..huhu

*sy taip satu-satu gak..sampai skunk..lalala~*

CIK para said...

sumpah aku xlarat nk bace syg oi

kertasgraf said...

aku nk join cik farah... penat den nk baco... adess..

hey there syaira said...

asl aku pown kne sengal gak kau nie..abu pown..haish..benci kau..!! hahahaha..kau lagik sengal..lalala~

Dee said...

aku pon nak join jgk laa..
tak larat aku nak bce pnjg2...
takder sinopsis ke?
huhu....

ariz azali said...

hhahaha
cinta ku terburai kerana myspce..
tu tajuk post yang sesuai kot...

hurmmmmm...
kalau ada blak nanti fatin, jangn bagi
dia buat kita mcam hamba...

~iceq~ said...

perghh..pjg gler..p aku ttp bce smpai abeh..hehe..=D

aku pn sme cam oopet..kwn 10 jer kot kt ms..msl nk add org..huhu..lyn ms kdg2 pn sbb die jer..ngeh2~~

~~oOpEt~~ said...

ha3...kira ok la 2 iceq...aku layan time da fntion je ms 2...ha3...law xder pape, mmg jgn hrp nk bkak...ha3....

kUsYuk said...

mak aih~
pnjang nyer entry...

noor fatin said...

to balqis...ko degil~~~ hahaha..

to oopet..dasyat kan masa aku jmpa myspace..lg dasyat dr aku knal pkwe aku..keh2..

to haris cutie...ye ke?? haha..cam xcaye jek..

to cik para...ok ar para..baik utk jantung..ngeh2..


to kertasgraf..ko mmg suka join org..lalalala~

to syaira..bila ko nak ngaku ko sengal?? hahahha

to dee..leh tlg aku wat sinopsis x??? =p

to ariz..yayaya..aku tau..n aku anggap itu satu pngajaran..

to iceq..thanx krn baca smpi abis..lalallal
ko mmg.!! ahahha..aku dah add dia la..=p


to oopet again...hahahah..best la ms..huhuhu..

kusyuk!! akhirnya baru ko follow aku ek..kekekkek..
thanx..baca smpi abis x?? =p

hey there syaira said...

aku xsengal la..kau ratu sengal..hahaha

noor fatin said...

ko la sengal..
xnk ngaku lak..=p

Azwalynna89 said...

pateng... lalalalalala~~~~ benar - benar shengal..... penat mato den ni lol...

noor fatin said...

hahahaha..
penat? ko baca ke x lynna? ngeh2

Azwalynna89 said...

bace la.... akunye ms lagi x terbela... lalalalala~~ aku adalah seorang yang naif di dunia siber...*dgn muke innocent* lalalalala~

abu said...

ak x taw ape slah ak kt ko paten..
smpai ati ko wat ak cmni..
ko mmg sengal..lalala~~

kertasgraf said...

sume da xbtol jdnye aku tgk nih....

*xbtol a.k.a sengal.... agagagaga =p

ARTIKEL RAKAN BLOGGER