Saturday, June 20, 2009

AKHIRNYAA.....~~~

SALAM SEMUA..

arini aku sgt happy,....nape?! ada dua sebab nape aku happy..huhuh..
pertama..td kan ptg..kul 3..mak aku kol la msi...tnye pasal result...kan ada hutang sbyk rm4668...rm4000 tu kan yuran pengajian..ayah aku baru byr rm4000..lg rm668 xbayar agi..jdnya tggu gaji je la...huhuh..so mak tepon nak tnyakan pasal log book n jugak result..mak aku kata kat akk tu..bgtau la result..aku lepas ke tidak sem ni..GB trus ke..nak jugak tau...
pas tu akk tu pon check2 la...aku lulus smua! n pointer aku naik!! akhirnya lepas jugak dua..walau xbyk..just 2.07 ja utk cgpa..tp aku rasa lega sgt2..yela...dr sem 1 smpi sem 3...cgpa aku 1lbh ja....sem 3 aku dpt 1.86..aku harap sgt2 biarlah kali ni lepas...dpt 2.00 pon jd la..
n aku xsgka aku lepas jugak akhirnya..alhamdulillah...bersemangat aku nak blaja lagi...aku hmpir2 nak down dah kalau tau aku kp lagi..pointer tak naik lagi..waa..gpa aku 2.52..tp aku xtau lagi sbjek2 aku dpt grad ape...sbb akk tu just ckp pasal pointer tu..huhuhu..

bygkan dua sem aku xdpt loan..sgt seksa...duit slalu xde..huhuh..mmg dua sem tu btol2 wat aku sedar..utk aku blaja rajin2 kali ni.....usaha byk2..walau pon aku tak yakin sgt..tp aku usaha jugak..n xsia2 usaha aku slama ni..amin..


makanya..sem depan akan dpt loan balik..pas tu xkna byr yuran pengajian sndiri..ayah ku utang merata2 sbb nak byrkan yuran pengajian tu...cian dia.dia pon nmpk sgt suka..mak aku pon..sgt gembira...aku rasa nak nangis je..huhuh..


tetibe mak aku pesan..

ingat..sok dpt loan balik..jgn dok gatai bela laki...tgk apa jd kat hang..hang susah dia lgsg xtlg..dpt duit beribu2 kot2 la nak tlg topup rm10..hampeh..amik ni smua jd pengajaran..kalau hang xsedar jugak..mak xtau la....


wa..sgt sedih..T__T


apa yg dah terjadi masa aku sem 2..ckup2 la wat aku insaf...byk abiskan duit utk seorg lelaki yg xpenh lgsg hargai diri ini.....xpenah lgsg....sgt2 menyesal..bila aku xde duit..dia lgsg xpnh amik tau.yg dia tau..syoknye dok kl..leh tgk wayang..main bowling..berfoya2 ngn awek kat sana..haih....kt TM xde smua tu..


erm..aku harap msuk sem 6 nti..*sem 5 aku praktikal*.. aku nak blaja rajin2..aku nak bg pointer aku naik lgi...aku nak usaha lagi..aku xnk lg tgk mak ayah aku kecewa sbb tgk result aku yg truk..ayah aku kata..biarlah kna extend pon....abah akan tanggung smpi hang abis blaja..biar dpt keja yg elok...ckup utk diri hang...jd la..


semua ni wat aku sgt2 insaf...mcm na susah nya aku sem 3 n 4..xde duit..makan roti malam2..susah nak makan sedap2..dah kurang makan pizza..dah xde shopping..dah xde baju baru..dah jrg tgk wayang...dah xde topup slalu..dah xleh beli apa2 yg kwn2 jual..sedih sgt2..sedih...bila aku tak makan..kwn2 kata aku diet..tp diorg tak tau aku xde duit...xde mknanya aku nak diet la..~~


ntah la...kawan2..jdkan kisah aku ni sbg pengajaran..jgn bg duit kat lelaki..jgn terlalu syg smpi lupa dunia..smpi xingt mak ayah yg slalu doakan kejayaan kita..pdhal kite kat sni enjoy..smua ni jd pengajaran kat aku...smg aku berubah..n xkn ulangi smua tu lagi...amin...doa2kan la aku..


thanx jugak pada kwn2 kat msi..especially..fieyza,..yg slalu tlg aku dlm statistics n casting forging...kak ieka,...yg slalu tlg aku dlm statistics jugak..mdp..nadya..yg byk tlg aku dlm entreprenuership...sama2 wat spa..ingt..kite pnya spa...untung setgh juta setahun..hahah~ lawak2...ingt karpet kite lec kata swimming pool..huhuhu..thanx byk2..n utk ecah jugak..byk tlg pngajian msia..ingt x kita hafal pngajian msia smpi gelak guling2..kah3..

n thanx jugak wat kwn2 kat grup..exspecially balqis..didianna..abil..juju..iceq..ieta..para2..muz..famy..kirin..zaffran. n smua la..smua kwn2 aku kat grup 1989..huhu..thanx sbb byk bg aku nasihat n sokongan..thanx sgt2..syg korg..korg mmg yg terbaik..=)


sbb kdua nya..mel! haha.pacar ku! ilang mana ntah smggu ni..aku msj dia kat ms,lbh kurang cm ni..*hye..hidup agi x?xingt dah ke kat org ni? kalau dah xmo kat org..just let me go..kalau nak..kembalilah..salam=)* hhhhehehehhe..sengal ape aku ni msj gtu kat dia..keh3
ptg td jugak dia kol..angkat je..dia nyanyi lagu...

aku xmahu siti nurhaliza..
aku tak mahu mulan jameela..
aku tak mahu maya karin..
yang ku mahu hnya dirimu fatin!

cm ni la kot yg aku dgr...agagagaga


syg! hahaha...dia ubah sndiri kot lirik lagu bukan superstars tu..kah2..~~
wah,,sgt happy.dia ckp la..dia xde duit nak topup..pas tu dia dah bhnti keje kilang...*keje sbb cuti 2bulan.dia blaja kat poli*..pas tu blablabla..pas tu kitorg msj smpi la nak dkat malam..huhuhu..
dtg jugak mucuk aku ni...adeh..dia sgt mnja..sgt2 manja...lg pon aku tua dr dia,.so kna la byk mengalah..haha~~ sengal..syg kamu! haha~



nota1-tgh plan nak block num dia ni! aku xnk dia cari aku lgii..tak nak..........!!


nota3-sok nak bgun awl! ayah aku nak blanje makan..ngeh2.

nota4-cintailah lelaki tnpa mengeluarkan sesen pon duit..tnpa memanjakan mereka..tnpa menyerahkan sepnuhnya hati pd mereka...lalala~ aku dah start merapu..lalala~

nota5-nsb baik mel xmcm tu..xpnh mtk aku topup! dr mula2 kwn..masa bulan 2 dlu.haha~ xmo manja2 kan sgt,.try la mtk kalau nak kena sekeh!

nota6-hati ku keras...no money for u guyz..sori..serik..lalala~~

nota7-siti...hang jgn mtk aku wat sinopsis agi! aku sekeh kang..hahaa.

nota8-jom tido!

nota9-zzZzZzZzZzzZZZzZz,,,,

nota10-psst..sila komen tnpa menyuruh aku wat sinopsis..aku tersgt la malas nak taip pendek2..ngeh3.

*dlm mimpi*utk kau ahmad faiq...~~


You are weak in me
I can feel it
but do you think I care
If you cry
I will laugh at you
I'm sick of stroking your hair

to para n balqis..nti aku wat tagged korg! bersabarlah~ =)

salam~

17 comments:

kertasgraf said...

baguz la... <<=======komen nih utk sume ayat n nota kecil kt atas... heheh

cHoCOLaTe said...

hehekk..sian ko fatin..alhamdulillah skang si bangsat tu da bambos..aman idop ko..jangan perabeh duit tok dier g..baek ko bagi kat aku..ngeh3~~

BaLQisRiZa said...

im proud of u..
do better than best, okey?

~iceq~ said...

cngratz!!!!
hehe..
im glad u did it~

papepn blaku,im supporting u owez..=D

CIK para said...

sem 6 dpt kan 3...pk kat nk dpt 3 tu mudah...ia perlukan ...kau pon tau kan syg??..KU SOKONG KAU KAWAN!!!!

Dee said...

taniah2... pointer ko nek jgk...
kan btul aku ckp, ko msti leh wat nyee..

hey there syaira said...

congratz fatin..!! go gurl..!! =p

siti_z0wiah said...

paten!!

c0ngrats!! da dapat l0an taun depan..supp0rt aku pul0k... " mak hg ckp..dak siti x pe.. jgn bela jantan je"..hehe.

n0ta kecik jugak :: " aku dah insaf mtk hg wat sin0psis "


*k0n0n

ngee...

noor fatin said...

to kertasgraf,,,*wink2*

to chocolate..hehehe.thanx..aku blanje cekelat nti ek?? keh3..

to balqis..thanx 4 everything!! yeah~~ sure!

to iceq..thanx byk2..=)

to para..insyallah..aku akan usaha.huhuh..dah bersemngt balik ni..huhuhu.thanx..!!

to dee..thanx..=D

to syaira....thanx dear..=)

to siti..haha~ nti kite jmpa ek.huhu...haha,..bgus2..insaf2kan la diri anda..ngeh2...thanx jugak..=)

++harisu-sama++ said...

congratz! epinye parents dia hehehe. tumpang gembira :)

noor fatin said...

thanx haris! =)

mices aka julaina said...

cayalah fatin..
pasni bt lg baik..
tok laki tu>>> ko sengkeh jer..
hahaha
ko kan suke sengkeh..
lalalala~~

noor fatin said...

ya..nsb baik jauh..kalau x dah lama sekeh..hak3..
thanx secim..kui2..
suka nama tu..ehheh

Lynna said...

sengkeh??? ape tuh secim??? lalalala~ gehehehe rockz U gurlz!!! lalala~ cik pateng... nape amik pic yg hetu???? burok benor.... haish!!!




*malu I* ekekekeke

Lynna said...

jap!! pateng aku ader lagu tuh... mmg ader lagu tuh.. tapi aku lupew.... nt aku ingat aku post kt ekau ... lelalelalela~

noor fatin said...

hahha,,ko suka pic yg mana?nti gtau aku k..lalala~~

lagu ape? nti msj k..huhu

gurlzz didie said...

faten..

tahniah!!..

gud luck k!!

aku doakan pasni cgpa ko meningkat lagi~

yeah!!

sama2 kita berusaha k^_^

ARTIKEL RAKAN BLOGGER