Friday, January 8, 2010

MASIH ADA SINAR~

salam

ketika menulis post ini, aku sedang ym dengan jierah, juju, hasbullah dan lagi sorang aku tak kenal. haha. bosan gila. so aku ingat nak tulis blog la.kui2

sekarang aku di kulim. sampai semalam. aku bertolak pukul 7pagi. bangun lewat gara2 bergayut sampai 3pagi.hakhak dan sampai ke kulim tepat kul 5petang, sebenarnya kitorang tak pernah sampai secepat itu. tapi tak tau la kenapa ayah aku jadi pemandu kereta drift. laju gilerr. haha. pas tu berhenti makan sekali jer.. mana la tak cepat sampai. waaa~ korang nak tau x? hehe
pagi tu dalam kul 6 pagi, aku kasi kucing2 aku makan. tengah tido lagi masa tu. terus bangun makan. aku dukung anak kucing yang sakit tu.dukung cam dukung baby. menitis air mata ku jua..waaaa!!! tak tau la kenapa, sayang sangat2,. kalau teringat, mesti bergenang air mata aku. hihi macam mana la keadaan dia kat sana? petang tu aku bawak anak2 kucing tu main atas katil aku, waa! best,, lompat2. yang seekor lagi lompat2 kat katil mak aku.haha. kenapa la aku touching sangat fikir pasal kucing nih? aih2, lagi la rindu sebab tadi ada anak kucing mana ntah masuk dalam umah aku kat kulim ni, aku dukung2 dia. sebaya ngan kucing2 aku..keh2. tapi aku tak sayang. aku rasa nak gigit2 dia. so mak aku lepaskan dia kat belakang umah. hihi


ok lupakan cerita pasal kucing. kan dah bergenang mata aku ni.,hakhak. ok pasal msi,. yeay. akhirnya mara nak bagi loan balik. bukan sambungkan..tapi kasi balik duit yang aku bayar rm8k dulu tu. lega sangat2. boleh cover balik. utk sem ni. seronok sangat2. encik azlan dan encik firdaus banyak membantu aku dalam hal ni. aku pun dah boleh daftar sem. dah ambil kunci bilik. dah pergi tengok bilik. serius besar. boleh main ping pong dalam tu. yeah. dah la ground floor. lagi la bestl tak perlu naik tangga lagi. hahahah...


sem ni aku amik 18kredit. waa..tak pernah2 aku amik banyak tu.sem1 je kot. hihi. ni subjek2 yang aku amik

pengajian islam-MMT2
applied material-MDD4
machine mechanism-MDD4
spanish-EIM4A
advance metrology-MDD6A
engineering science 2-MDD2A
technical and communication english 3-MDD3A


aku sekarang kelas MDD6A. tengok, hanya satu kelas je dengan budak kelas aku. yang lain2 semua kelas lain. sem2, sem3, sem4, semua subjek tu bukan aku gagal atau kena repeat. aku baru nak amik. sebab dulu drop2. haha,. dah la aku tak de geng, semua ni sorang2 je nanti aku nak pergi. kena tebalkan muka. bisukan suara. haha,. alahai.... kuatkan la semangat aku nih. kelas memang padat, memanjang kelas malam. adeh. tapi tak pe la. setahun lagi je. aku kena usaha gak kali ni. tak mau la kp lagi..wuu.. banyak sangat dugaan aku dah tempuh..cukup2 la..aku dah tak sanggup tau.


lega sangat2 akhirnya ada jugak peluang utk aku. satu ja lagi peluang. kalau aku sia2kan nyaa. tak tau la nak cakap macam mana lagi. wuu. thanx kat family aku yang banyak sangat2 support aku. bagi aku semangat.  aku bertuah2 sangat2 kenal dia. dan thanx pada kawan2 yang selalu bagi sokongan, junita, jierah, nabila,asyrin, kirin dan lain2. kat facebook tu.. ramai sangat =p thanx sangat2. nasib baik xputus asa lagi..kui2

sem depan wat fyp. pas tu abis dah. tak sambung degree kot lagi. ingat nak kerja dulu. huhu. tapi tak confirm lagi, mana tau tetiba mood belajar aku datang balik.keh2..


apa lagi ek.. cukup setakat ni kot.sok nak g bilik. antar barang. kemas2 bilik. bilik besar! wow! sebelah2 tu bilik tv. yeay1 leh tengok juara lagu *saja nak bgi jierah jeles*.keh2 macam2 la.huhu. thanx pada kawan2 yang byk support aku..

setakat ni saja..lalalala~ takecare smua. gdnitee

7 comments:

~iceq~ said...

waaa..tahniah2..looks like everythng dah back to normal kan..loan pn dah dpt blek..idup pn dah bahagia,ehem2..:D

gud luck for new sem nie ea..jaga diri leklok gak..jangan nakal2 lagi..*hugs*

eita said...

thniah syg....
so stdy elok2...jgn smp mara kna tarik ye....
gud luck..
nnt ley jmpe masa gath...hehe

sharamli said...

0rg p0n penah gk mas0k kelas juni0r...

da la s0rang p0mpuan..kena panggil akak seni0r lak tu..b0ngek t0l

jierah said...

yaa..Alhamdulillah..ko blaja betol2 tau..hoho..setahun je lagik..yah2

*jeles bilik ko sblh bilik tv*aishh

NOOR FATIN said...

iceq: thanx iceq..thanx tau. harap xde mslh lg..aku bjaya menempuh smuanya tnpa putus asa. thanx k =)

ieta: yaaa..hehe insyallah..nak blaja rajin2..huhu..
insyallah =)

sharamli: yeke..haha malu nih..aih..xpenah2 agi..xtau la apa perasaan nti


jierah: yaa..setahun lg..hehe
saja nak bg ko jeles lg =p

ada aku kesah said...

aku nk bgtau...
aku nk jumpa hg sem nei
=)

NOOR FATIN said...

juju: ok syg!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER