Wednesday, November 4, 2009

SUDAH SAMPAI~~

assalamualaikumm~~~




yaa..semalam sudah sampai di kulim..bertolak pukul 6.30 pagi..pukul 5 lebih aku dah kena bangun..mandi2..makan2.siap2..smua..tepat 6.30 pagi kitorg bertolak..aku tido je masa mula2..terhentak2 aku rasa..haha~ n terjaga kul 9.30 pagi sebab abah ajak g makan..hee




singgah kat satu kedai kampung..aku pn xtau kat mana..duduk je kat stu..ada satu kuarga..makan kat situ..ada 3 org anak teruna di stu..ensem2..hakhak..dari kelantan..pas tu bila duduk jek..aku tgk ayah aku bangun..smbil tepis2 kaki seluar..aku ingat ape la..dgr dia sebut.ada satu bnda..ada satu bnda..pas tu dia cakap lipas..! aku pn.hah?? lipas?? aku bangun..sampai terpelanting kasut aku sebb nak lari punya pasal..ahhahaha....pastu lipas tu pn kuar la..rupanya dia dah masuk dalam seluar ayah aku..haha.bygkan kalau aku..pengsan..dah la besar..ish2..hahahaha..malu aku kat budak2 tu..diorg relax je,,wakakaka..malu2






pas tu tak tido dah..mesej2..lalala..sangat jauh..selalu gak berhenti tpi utk ke toilet je la..xmakan pun..kul 1 je aku makan..kat mana ek..sudah lupa..heee~~ pas tu aku tido..masa tu dah sampai area tasik banding..sgt pening..isk2..aku tak sanggup nak bukak mata lagi dah...pas tu kul 3 lebih..singgah kat baling..minum air kelapa kat situ.pnya la panas aku rasa...alahaiiii...bila la nak sampai..aku mcm nak pengsan dah ni~ ish2...akhirnya kul 5 sampai la kat umah..aih..






punya la penat..isk2..pastu aku rasa nak pengsan bila tengok umah kamii..umah yang dah 6bulan ditinggalkan..umah hantuu.





tgkk..umah ku..hahaha..banyak lalang..banyak rumput.banyak taik kucing..banyak taik tikus..ahhaha..6bulan xbalik..mcm ni la jadi.kalau setahun..mungkin rumah aku dah tenggelam kot ngan rumput..hahahh..so malam tu..abah cakap..tido kg la..susah nak tido sni..lagi pun dah nak malam..sapa la nak kemas2..dah la penat..ngeee



pastu alisya plak datang..waa! bygkan..6bulan xjumpa dia..dia tinggi..waaa..xjauh dari aku..padahal dia baru 10 tahun..muda 10 tahun dr aku..dia baru darjah 4..waaaa..knapa? knapa ini terjadi?? weee..


aku kata kat dia..nanti darjah 6..konfrm tinggi dari akak..dia sengih2 jek..waa..sgt syg dia..sgt rndu..aku terasa kependekan tu terserlah ketika bersamanya..huarghh

so..malam tu pegi umah paklang..umah belah abah..makan malam kat sana..kak yatie pun dah hamil..wee~~ besh2..dia sepupu aku pling rapat..hihi..so pas makan malam..balik umah kat kg..n on9 jap..pas tu msj2..last2 terlelap..

pagi ini siapkan powerpoint..xsiap2 agi ni.hahaha..dok asyik main fb jek..adehh..cm ne ni..hakhak..sedang buat..harap dapat siap..mak aku xde arini,.dia balik kulim..kemas umah..aku dok kg..on9 je,.tenet sgt laju..kg dah upgrade! hahaha! best2..so tadi tolong masak..tolong ngkat baju..mcm2 aku wat arini..haha..kat umah susah sgt..heee

tetibe tok aku bertanya.

*fatin..sebelum tok mati..tok harap dapat tgk fatin bersanding..naik pelamin*

errr! seyes aku sgt terkejut..adehh..yayaa..lambat lagi la tok..awat tnya mcm tu? adehh..pas tu tok pesan.apa2 pun kerja dlu..huhuhu..baik tok~lalala

seminggu lagi kat sini..waaa~~ rasa cepat sgt masa berlalu..ngeee..

10 nov..yaaa..aku tunggu..cepat la datang!!!!

...Ku Pinjam Satu Bintang...


Kurindukan Dia

Kumahu Belaian Manja

Ku Ingin Selalu…..Disisinya

Inikah Bahgia

Inikah Kasih Asmara

Bernyanyi Lah Hatiku Dengan Cinta


Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan

Usah Kau Hampiri Perpisahan

SeharusnyaKau Mengerti Kasih

Hanya Engkau Dihatiku

Andai Mampuku Menyentuh Awan

Akan Kupinjamkan Satu Bintang

DanKu Pancar Seriang Gemilang

Itu Kasih Kewajahmu


=) sekian

6 comments:

cambesje said...

selamat sampai~~

nk tya...

kulim kat area mna ek??

che'pyaAa said...

eyt,layout same..haha

NOOR FATIN said...

syira..umah aku dkat dgn pasar besar kulim..dkat2 ctu gak..dkat2 ngn pekan kulim..tmn tunku putra =)

che pyaa..la yeke..hakhak..kebetulan..=p

Nikky said...

cewah hepii nye dia

ada aku kesah said...

patennnn
mau jumpa aku bila??/

NOOR FATIN said...

nikky..=) thanx 4 da komen

juju..sok ka~ hee..nti aku msj

ARTIKEL RAKAN BLOGGER