Monday, March 18, 2013

KENNY ROGERS DAN PASAR CHOWRASTA

Assalamualaikum =)

sebenarnya mudah dah sekarang orang2 kat sini kalau nak pi jeti ( atau nama lainnya penang sentral) sebab kat rumah tok aku ni ada bas rapid penang. betol2 depan rumah. haha senang gila kan. bila turun ja kat jeti, hangpa boleh pi mana saja hangpa suka. eeekekeke

hari tu aku keluar la dengan mama. bosan asyik duduk rumah je. aku nak makan kenny rogers sebenarnya. lama tak makan. lepas tu nak belanja mama aku sekali. nak mama aku rasa macam mana sedapnya kenny rogers tu. sebelum2 ni aku banyak dah belanja orang, apa salahnya belanja mama sendiri pulak kan? hekhek

bertolak dalam pukul 10. ke penang sentral. dari penang sentral naik feri ke seberang.


lama tak naik feri yang pejalan kaki punya. dulu naik samada kereta atau moto. wkwkwkwkw


tempat menunggu. 


feri sebelah sana. wehuu


port best kalau naik feri. mesti nak lepak kat depan feri ni. melihat lautan yang meluas. eh


baru la aku tau punyala banyak bas nak ke queensbay. shuttle bus pun ada tau dak. tapi tu la kami naik yang berbayar punya masa mula2 nak pi queensbay. kekekek

makan kenny rogers!!


dapnyee


paling aku suka perisa black pepper, macaroni and cheese dan garden pasta salad. yang lagi satu tu aku selalu pilih secara random.


ni hidangan mama!


lepas tu awal lagi kan. tak kan nak balik. queensbay agak lengang hari tu. mungkin sebab weekdays kot. so mama kata jom kita pergi pasar chowrasta. shopping!! wkwkwkkw

tu dia. selama ni aku tak pernah pi. kali ni baru la merasa nak pi. peh shopping sampai habis duit gaji. macam2. t shirt la keychain la fridge magnet la. semua made in penang. macam2. hahhhaa

kalau hangpa nak pi pasar chowrasta pastikan bawak duit banyak2!! ekkeke

kalau orang luar penang nak cari t shirt tertulis penang, fridge magnet ke keychain ke yang ada tulis penang, cari la kat sana. puas hati. hahha!

balik teruih pengsan. pengsan sebab tak larat satu, panas satu, habis duit satu. kbye




My mother... she is beautiful, softened at the edges and tempered with a spine of steel. I want to grow old and be like her.... 


Pretend you care? Then you don't. Pretend you don't care? Then you do. Yes, that's how it goes.



3 comments:

Ema Rie said...

penang! tempat kenangan daku... lama x pergi sana...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak brapa minat mkn kenny

kay_are said...

kenny rogers lagi? memang addicted kenny betul ni..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER