Sunday, April 26, 2009

thinking about my future

jam di laptop sudah menunjukkan pukul 2.03am...aisyah dah tido...kak ika pon ngh on9...um..bosannya arini..dr pg smpi malam..mhadap je bnda ni..huhuhu...nak cover balik dlu2 pnya bila xleh on9..hak3...

sok kna bgun awl..siapkan mdp..arap leh siap sok..mdp is mchanical design process..di mana kitorg,4org..kna design satu design electrical bike...then lukis atas krtas graf pas tu wat mockup plak..isnin kna presentation..adeh..bdget smua lbh kurg rm50 gak..mmg tension la wat bnda ni..
encik tu asyik suruh ubah jek.ini xkna..itu xkna...adeh..penink2..aku harap sok smua nya slesai..

sem ni..aku amik 4 sbjek utk final..mdp..pengajian malaysia..casting n forging n engineering statistic..wa...mmg pcah kpala otak la..sbb sem lpas cma amik satu sbjek iaitu cnc...kah3..
sem ni yg mslh skit mdp je la...susah la..tgn xlembut..xde asas..xreti nak design..xde idea..xle imagine,,susah2.,cm ne nak jd seorg designer ni..isk2


dgaan blajakat dlm unikl ni terlalu byk..sem 1 kes rumate..pastu kp1..mybe sbb xleh cnctetrate..rasa dipggirkan..xde lptop(xwat asgmnt)..byk mgatal..mcm2..hahaah..*tp masa tu dah knal paiq* pas tu putus lak ngn fazlan pas 2thun couple..gila jap ar time sem1 then kp 1..
padan muka aku~


sem2..lg byk mslh..mslh ngn paiq..ngn dot dot dot..pastu math susah..kantoi lg..kp2...arghh.means loan xdpt..yuran byr sndiri..cnfrm kna extend..kna drop sbjek..hihihi
dlm byk2 sem..sem2 wat aku gila.bengong..mereng..agaaagagga..kp2 lagi..so mmg padan muka wat kali kdua..~



sem3..so far ok..faiq pon ok..xbyk mslh berbnding sem2...happy jugak sem tu...then pointer naik..lpas 2..tp cgpa xnaik..1.86 jek..skit lagi je naik dua..terpksa redha n pasrah...huhu..
btapa susahnya aku masa loan xdpt..ayah pon xde duit..kna byr yuran pngajian rm334 sbulan..duit blanje aku lg..duit blanje kt umah..kete..umah..mcm2..myak agi..adeh..mmg sksa sgt2..smpt jugak belikan present utk dia..*besday*..pas tu loan xdpt..tpksa pnjam duit kwn..malu2..arghh...n duit nazrol jugak..kwn si paiq...mmg malu..dia xtau duit tu la digunakan utk pblnjaan kami bdua...n dia xtau sepnuhnya apa yg tjd shgga kini..n biarla...dia xperlu tau pon..~



msuk sem 4..ok jugak..sem ni la...fnal exam dah dkat..sbjek yg pling takot failed adlh casting n mdp..casting aku xpaham sgt..exam 6mei.yeah~ ada masa lg..utk aku kejar smua tu..


kdg2 aku terfkir..terjamin ke masa depan aku kat sni?? pointer truk! ramai bdk2 kp2 yg dah bhnti..tp aku?? still truskan jugak..mmg la kna extend..pas tu xleh amik fyp sem ni..ngn bdk2 sama batch..n macm2 lagi la..kdg2 rasa dipggirkan..bila kite xpndi...act..aku dpt spa..cm faiq dpt...aku dpt nursing..oh tidakk..xsgka aku dpt tp family nmpknya tdak merestui...sbb aku dah sem4..kalau sem1 mybe diaorg kasi pegi..tp nape la aku dpt nurse..dia xtau ke aku takot jd nurse..hihihi....sronok sbnrnya lhat faiq..nmpk dh masa depan dia..sbg juruteknologi makmal perubatan...test quiz smua ok..tggi2..aku tgk dia smgt gile blaja kat sana..bukan cm kat msi..asal kna balik msi jek..masam muka..kali ni x..xsabar2 nak balik kl..ahahha...i dont know why..
but aku bangga ngn dia~dia brusaha sgguh2 kali ni...hope dia bahagia ngn kehidupnnya..~~



aku kdg2 bosan kat sni..ari2 mhadap machine...mhadap design..kan best kalau aku mtk account..gagagagga...ntah2..kna tndang trus...spm ok akaun..but math masalah..adeh..susah2..aku xtau la nak jd ape utk masa depan nti..xtau apa aku minat..hihihi..

bila xde duit ni..smua jd xkna..nak topup takot..nak makan takot..nak kuar takot...skrg pakai num celcom jek..msj 1sen..yg rapat2 n slalu msj..aku wat upax..setgh sen..aahaha..kol mak pon dah jrg.kalau x dlu..sjam lbh bgayut..skrg takot..msj2 jek...nak makan kna jimat..smua la..mcm2..
huhu..


kdg2 bil idup susah..kita leh tgk org yg akan tlg kite msa susah..mana la cik abg tu yg aku slalu tlg dia msa susah?? xde pon..ilang..ghaib..xpe2...ALLAH MAHA BESAR,.MAHA MENGETAHUI..n aku bukan nak ngungkit ke ape ke..pasal dlu2..just terkilan jek...aku xpnh mtk duit dia..n xingin pon sbnrnya..biar la dia..dia sonok dok sana..jd org kl..enjoy sana sni...
xksah pon~ tp ingt..dunia kcik jek..kdg2 kite di atas kdg2 kite kat bwh~


n time2 cm ni rndu alisya..adik ksygn ku..lama xcntct..lama xg umah dia..huhu..
bz mnyebbkan aku xde masa nak g sana,.,.hihihih....rndu dia sgt..kerenah dia..huhuhu


argh..ngntuk ar..smbil2 tulis ni tgh msj ngn min..ehehhe....krtas graf da tido agaknye..kui3..
n wish 4 iceq..sok dia ada paper..gdluck my dear..wat yg terbaik..chaiyok2..

n wish me luck too my frenz..rabu dah exam..takot..rasa nak demam..sakit kpala..huhu...mcm2 perasaan bila nak exam ni..adeh..

n to gurlz..hope dpt temuduga tu.hihihi..=p

n to min..dah2 g balik..tido..smua dah tido.dia je ym sorg2..hahaha..


ok kwn2..nite..=]

20 comments:

Anonymous said...

haha
nak wat camaner da ni keje aku..
mmg menderitaa.......
wahaha
to fatin gud luck xm test rabu sok!!
gambarimassssssuuu!!!!

~minryuuzaki~

Dee said...

huh...
pnjg gak luahan hati ko pagi nie ek...
jnuh jgk aku nk bace...
pape pon aku nak mintak sry laa ek, aku tak tau pon ape yg terjadi kat ko... kisah korang 2.. err....

tapi takper paten, ko bwak byk bersabar k...
bersabar tuu sifat Nabi... tak salah klu kte amalkan sifat2 Nabi...
mak aku slalu pesan..
stiap yg berlaku msti ade hikmah d sbaliknya...
terima n tempuhlaa dgn hati yg tenang n terbuka...
mcm ko ckp laa kan, kdg2 kte kat atas, kdg2 kte kat bawah... macam rodaa...
mne tau time ni ko kat bawah, n satu hari nnti ko kat atas...
berdoa jee laa bnyk2, mintak pertolongan ngan Dia... Jgn ptus asa...
kdang2 doa kte tak termakbul, mngkn sbb ade prkara yg lebih baik dari ape yg kite mintak menanti kite...
atau mungkin saudara mara terdekat kite yg mendapat perkara baik tuu...
tu sumer dugaan n ujian Allah kat kte...
jgn skali Allah turunkan skit dugaan kat kte, kte da give up... wat keje yg bkn2... Life must go on...
byk lagi bnde yg kte perlu cari kat dunia nie, utk kepentingan dunia dan akhirat...

huh, mcm pnjg jee comment aku nieh.. huhu...
Anyway, gud luck gak laa utk ko rabu nie k...
wat bagi gempak.. tinggal lagi 2 sem jee kan?
ko skor 3.0 above, sure leh naik pointer ko last sem nnti...
ade rezeki leh smbng degree, insyaAllah...

Dee said...

opsss....
sry2, terpanjang...
huh...
hrap2 ko dpt bace celoteh aku yg tak brape nak pnjg tuu...
ehe....

Anonymous said...

sian tol kwn aku nii..kalu kau perlukan bantuan aku ckp laa.jgn malu2 ngn aku..no tel aku kau ada kan..yg mana aku leh bantu aku bantu...k...jgn la sampai xmkn...mkn laaa...bab duit insyallah aku leh bntu kau..yg penting kau blajar n bt yg terbaik..aku pon mau tgk kau berjaya..

Masz said...

fatin...ak memahami sumer tuh..
ak ade terbaca..
walaupon ko x pegi spa 2..
ak yakin ko boleh berjaya 1 ari nt..
cme 1 yg ak nk pesan..
jgn libatkan soal cinta ngan pelajaran..
stdy pling penting..
cinta..kdg2 merapu je..
faten, tabahlah dlm mengharungi hidupmu..
sungguhpon ak nmpk pekerjaan ak mse dpn, tp ak xley nk jngka..klu fail tetap x dpt..
so ak hrp ko tahu, mne2 je rezeki kita akn ade..
cume x tahu bila n dimana..
yg penting igt tuhan slalu..
solat jgn tinggal..

masz~

Dee said...

btul2 masz...
rezeki ade kat mane2 jer, jgn risau laa...
aku nie pon tak sure lagi dpt keje...
dpt scholar JPA pon tak sure lagi JPA amek kje ngan kerajaan...

soal2 cinta tuu tolak ketepi jee faten...
AJAL dan JODOH sumer ditangan ALLAH....
ALLAH da tentukan kehidupan kte dari A to Z, sblm kte wujud kat dunia nie lagi... SUBHANALLAH....
kte tak layak tentukan sumer tuu... klu ade jodoh kte ngan sesorg tuu, insyaAllah...
tak salah pon klu kte nak bercinta asal kte igt batas2 pergaulan dalam Islam...
even, kte ckp kosong antara bkn muhrim pon leh jadi haram...

~renung2kanlaah~

noor fatin said...

to min..thanx ya...keje elok2..

to dee..thanx sgt2...aku terharu bila baca komen2 ko..aku dah jd setabah ni..aku xtau sampai bila aku akan tabah...aku xtau..
aku cube kuat...sbb tu aku jd pndiam..senyap jek....sbb aku xnk bila byk2 ckp kang...aku jd lg stress...harap sgt sem ni pointer aku naik..
aku takot sgt kp lagi..amat takot..
kalau la aku kp lg...aku trus lemah smgt..
dlu masa aku tau aku kp 2..aku lari msuk bilik n nangis puas2...mak ayah jugak bg smgt..aku takot sgt kena marah..tp diaorg xmarah..diorg lg bg semngt...

ayah aku penah tnye masa pndaftaran sem4..sem ni..kalau aku xnk blaja lg.cakap..bhnti trus then ayah aku pon nak bhnti keje..puas ati smua..
aku xnk...then ayah aku ckp..ko g sana blaja jek..pasal duit xpyh fkir..abah leh pnjam kat sesapa..jnji blaja...
tp kdg2 bila aku xde duit..aku xsmpi ati nak mtk..xmakan malam..sggup..xpon kalau lapar..makan roti...skrg aku kerap makan megi...aku pnh sakit dlu sbb megi tp nak wat cm ne....aku xsgup nak myusahkan sesapa agi...

kwn2 slalu ajak kuar..tp aku xkuar..sbb xde duit..kalau kuar...mst abis rm50 keatas..cnfrm..sbb tu xkuar..dok je bilik..mhadap lptop..xpon tido...

thanx masz..ko amat memahami aku~
dlu aku terlalu teruja dgn cinta..sggup abis duit..lupa diri jap..hnya krn seorg lelaki..
tp skrg dia dah xde.,.dah enjoy ngn kwn2 n pompuan kat sana..tiap2 mggu kuar..lgsg xingt aku..msj x ape pon tak...sedih ko tau x...sedih sgt..aku ingt bleh la dia tlg aku masa susah...tp xdenye~~~aku dah twr ati utk cinta..walau aku syg dia..cinta gila kat dia..tp aku tpksa mjauhkan diri..dia xsalah..tp ini je cara utk aku dpt balik smgt aku tnpa dia...tp dia xtau..dia fkir aku ada lelaki lain..so aku xksah..aku tau sapa aku..dgn sapa aku kwn..dia yg ada pompuan lain sbnrnya~~


to anynomous..anda siapa ya?? para2 ek..
thanx ya...anda memg baik...aku syg kau para2..
aku harap kau bjaya jugak...


n tenkiu my fren...skrg exam dah nak dkat...aku cma ada family n kwn2 jek..yg slalu bg smgt kat aku...aku syg korg smua..

thanx sgt~

BaLQis said...

saba ek....

Dee said...

ko kne kuatkan smngt hadapi sumer nie faten...
jgn asyik stress je k... bersabar n tabah ats sumer dugaan yg berlaku... klu leh wat Qiamullail byk2, mintak pertolongan ngan ALLAH... klu tak mmpu hari2, sminggu skali pon da memadai... insayAllah, Allah dgr rintihan stiap umatNya...

Aku dlu pon slalu stress gak, tension ble pk2 mnde yg racun pikiran aku nie.. klu nak crita mmg pnjg laa... tpi,ble aku amalkan bnde ni tahajud tiap2 mlm, puasa sunat slalu, solat tak tinggal...
Alhamdulillah aku dpt ksdaran skang ni.... sume ni berubah time aku kat matrix... Alhamdulillah, pointer kat matrix ok aku dpt jejakkan kaki kat UPNM ni, wlupun SPM teruk giler... wlupun cita2 aku terkubur mcm tuu je.. aku yakin, aku still leh capai lgi cita2 aku tu klu aku usahah lbih...

ko still ade mase lagi fatin... exam ni wat bagi gempak, pointer klu leh 3.0 above... leh tarik CGPA jadik 2.00++... klu msuk kp lagi pon takper, ape nk malunye... kte nak blajar kan... bkn sumer insan kat dunia ni perfect...
ade lagi 2 sem utk ko buktikan kat family ko,yg ko leh wat... yg paling penting kte sbg ank ni kne taat kat org tua kte, especially ibu kite... 9bulan die mengandungkn kte, pnat lelah die mmg tak terbalas... penting tuu berkat dorg...
aku yakin, ko leh wat fatin....

noor fatin said...

thanx bal..

ya2 dee..aku tau aku leh wat...insyallah..aku akan wat yg terbaik kali ni...ko tau..lec aku ckp dia suka failed kan sbjek org sbb dia nak org tu blaja lg skali..biar ilmu cukup di dada..kat mana ntah...ramai pelajar tmbh sem...diorg xrasa segan pon..sbb ilmu tggi..kalau kat sni..kp2 tu org pndang lain ar..slalu terpggir..~

Masz said...

ak percaya ko faten..
ko bley wat sume 2..
ak percaya ko tabah sbnrnya..

bab cinta ni, ko jgn pk la ye..
ko biar je..nt ko akn dpt yg lg sempurna..
percayalah..
tuhan maha mengetahui..
maha adil..
tuhan sbnrnya mnguji kta..
hny kta yg mapu atau x mampu dgn dugaan-Nya..

exam pon dah dkt..
dah final pon..
ak hrp ko berjaya..
igt tuhan slalu..
solat jgn tinggal..
doa slalu..

sbnrnya, salah kita jgk,
ble snang dpt, kta lupa tuhan..
bila susah bru nk igt..
tp, tuhan maha mendengar..
walaupon kite lupa kt tuhan, tp tuhan slalu dgn kita..

~iceq~ said...

erm...1stly thnx sbb wish luck kt aku..exam aku berjln sgt lancar...then gd luck tok ko jgak..exam nnt tenang2kn ati k..i'll owez pray for u dear..

idup nie klo kte tgk adklanya x adil kn..p dont judge it as idup ko cam xde mse dpn..watever happen,kne troskn gak ape yg kte dh mulakan-stdy..wat happen later, is god's job..just be focus and u'll find something miracle in life..=)

Anonymous said...

masalah datang dan pergi...tapi itulah lumrah seorang manusia

walaupun cgpa below 2..tue x bermakna ko akan terus gagal.. ada lg sem2 yg mendatang dan ada masa untuk mengubah semuanya..

mungkin ko kne kurang kn sket ko pnye masa kt laptop tue..sbb sblm2 nie masa ko byk dhbskn kt dpn laptop..


yeah..mgkn sbb ko lonely,tension tapi the most important things is ko kne berubah.. change from a to z..dr 0 hingga 9..berubah dr skrang dmi diri ko, demi family dan demi bangsa..

jangan tunggu pd 1 january utk berubah klu ko boleh start dr skrang..


change b4 its too late

all d best 2 u..n i'll pray 4 u..

gdluck in ur exam n try ur best..

myris bf

Dee said...

hmm, kbnyakan lecturer mcm tuu faten...
ko kne pndi amek ati die, baru la die bagi mark lbih...
alar, lectrer ni kbnyakanny poyo2 giler... takder klulusan pendidikan, berlagak ade pendidikan... kerek nak mampuih...
mentang2 mark sumer kat tgn die, ske2 ati die jee nak jatuhkn org...hmm....

kalao ko kp takper paten.. ko setkan mind ko, think positive "aku msuk kp, sbb nak berubah, nk naikkn pointer"... jgn layankan sgt org2 skeliling, die nak pinggirkn ker nk pandang slack kee peduli ape... jnji kte nk brubah kan... Allah sntiasa di sisi kte...

noor fatin said...

to masz..
sbb tu skrg aku dah xnak bcinta ngn sesapa lgi..aku rasa kang kalau aku jmpa bf baru.aku jd cm dlu...lupa diri kejap..mcm2..mybe ni smua ada hkmah..balasn utk aku jugak.aku btol2 insaf skrg...~

to iceq.,.thanx~smg aku mendapat ketenangan ati utk mjwb exam..e2 yg aku harapkan..aku nk sgt bjaya kali ni..e2 harapan aku..

to myris bf..thanx jugak..ko amat memahami aku~
thanx sbb slalu je dgr aku cite pape2 kat ko..bila aku luahkan aku rasa tenangkan.
nak fnal ni..aku kna la kurgkan on9..kna mhadap buku jek..kalau x..+___+
thanx dear

to dee...aku kdg2 terasa gile dgn lec trutama laki n blum bkahwin..aku xlawa..slalunya bdk2 yg lawa slalu diberi phatian...aku smua xleh..ini xleh,..e2 xleh..kalau org lain bleh jek..tu aku bengang..huhu..sbb ia melibatkan carry mark..kalau x..xdenye..aku bengang...sabar je la.

thanx dee~ thanx smua atas nasihat korg..im appreciate it

Dee said...

hmm, tau takper... lecturer mcm tuu bajet jee lebih... mcm aku lak terbalik.. anak dara tua mne tak sdar diri, patuh speaking bajet stendet oversea... tapi nsib bek die cun... huhu..
klu lecturer mcm tuu ko takyah ko layankn sngt... wat jee ape yg die nak... tapi final kne struggle skit laa..

hmm, welcome... ni la gnenye kawan.. btul tak???
ehe....

gurlzz didie said...

faten...

maafla aku agak terlewat..
semalam aku baru jew tempuh hari2 sukar..
harini baru bkesempatan nk on9..

thankz ya coz wish kat aku..

ko nk exam kan..ko pon gud luck k..

dalam hidup ni kita y merancang..
tp hanya Allah y tentukan segala-galanyer..
so,keep it up gurl..teruskan usaha..
ko pedulikan ape y org nak kata kat ko..
batul cakap dee..dekatkan diri ngan Allah..
hanya itu y dapat tenangkan pikiran ko..
insyaallah,bila ko tenang,segala2 y ko belajar mudah dapat..

kami suma hanya mampu beri nasihat n berdoa untuk kejayaan ko..

tp,y paling penting usaha dalam diri ko..

we hope ko akan berjaya!!!

sama2 la kita berdoa,smoga kita2 suma akan berjaya di dunia dan di akhirat kelak..

insyaallah..

kami suma sayangkan ko, noor faten!!!^_^

noor fatin said...

thanx smuanya..
aku pn syg korg..=]

Dee said...

came2....=P

noor fatin said...

=p

ARTIKEL RAKAN BLOGGER