Wednesday, September 5, 2012

KEMBALI TERANG.

assalamualaikum ;)

ehem ehem kembali lagi. walaupun jarang sangat dah update entry, tapi tetap akan update jugak. muahaha. siapalah aku tanpa blog kan :P

ok. entry kali ni haaaaa memperkenalkan cermin mata aku yang baru. baru buat dan baru pakai. tu dia tu dia. siap ada entry lagi tuuu..

kahkah.

spek dulu tak de entry so aku nak perkenalkanlah serba sedikit kisah spek yang pernah aku ada.

aku start pakai spek form3 kot. masa tu buat. pakai time exam je. haha pandang kiri kanan, orang sibuk pandang kertas baru la kita pakai spek. malu lagi. kah2

lepas tu tak suka tak suka spek tu sebab bentuk dia macam mata belalang. kalau amek gambar pun, tak nampak mata. nampak cahaya je. caiss! i dont like. so pakai kejap kejap je.

akhirnya masa tahun 2007, masa tu baru nak masuk sem1 diploma, start pakai spek balik (buat baru) . pakai terus. tak buka buka dah. time tu kaler purple. kah3 i likeee!!


sem 1 , sem 2, sem 3 aku pakai spek ni. gambar ni masa sem 3. kot.


3 sem pakai, dah tak berapa nak nampak. so tukar lagi. buat lagi baru. yang kaler purple tu aku buat kat KL. lepas tu aku buat kat kulim pulak. masa tu sem 4. kaler biru pulak. ekkekkeke


awal tahun 2009 sampai la ogos 2012. gambar ni tahun 2009 kot. masa raya

spek ni la yang paling aku sayang, paling aku suka sebab yela, lama kan dengan aku. macam2 kisah pahit manis bersama. kalau la spek ni boleh record apa yang terjadi dalam hidup aku, auwww terlalu banyak kenangan! isk!

aku tukar sebab dah tak berapa nak nampak. kalau jalan-jalan okay lagi, time nak study, slide kat depan dah tak nampak sangat. so sebabkan dapat elaun kan, kumpul sikit-sikit dapat la spek baru.

tadaaaa!



kali ni aku amik pink! auw auw.

power aku naik tinggiiiiiii, dan aku pulak ada masalah silauuu tinggiii. aiyoyo. so masa mula2 pakai spek ni, memang aku nampak dunia ni jadi double. adess aku pergi balik kat kedai tu, mintak nak turunkan power sebab langsung tak boleh jalan, tapi dia suruh test dua minggu dulu, katanya mata aku ni terkejut sebab power naik banyak mendadak. T_T

ok sekarang dah okay. cuma err errr..


with my rumate. haa nampak tak pinkk tu? nampak takkkkkk?? :P

kanta spek kali ni besar sikit dari yang dulu. bila pakai baru perasan! aish! haha aku tak suka spek bingkai penuh. mesti nak yang separuh. hua3 okay mana tau lain kali nak pakai yang penuh pulak kan, sapa tahu? :P

ok dah target dah, lepas pink, nak kaler kuning pulak, lepas tu hijau.. lepas tu err err~

kadang-kadang aku ni tak de la nak obses kaler pink pun tapi kan kebanyakan barang2 aku mesti kaler pink! bila kumpul2 baru perasan. haiyaaa!

beg, kotak pensel, buku tulis, fail, handphone. itu kalau aku pakai baju kurung kaler pink, dengan tudung pink dengan sandalnya pink memang rare.

nasib dompet kaler merah. sigh.

kat bilik, cadar pink, selimut pink, tuala ada kaler pink, stokin pink. 

apsal entah?

sigh lagi.

buat pulak spek pink. aduh *tepuk dahi*

orang yang saya sayang tak suka pink. K. 


haa ni tempat duduk aku dalam kelas. eekkeke sempat amek gambar sebab nak tunjuk kat someone. so kaler pink semua? cis!

start minggu ni, kelas aku kan, 3 hari je seminggu. hanya belajar pro-e dan autocad. lain-lain subjek dah abis dah belajar. adoi. tunggu nak buat projek je la. ekekeke..

3 hari seminggu je! 4 hari lagi aku dok rumah. wah wah duit makan jimat, boleh tengok tv. dan macam-macam la benda yang boleh buat kat rumah tu! :P

so tu je la kot nak cerita untuk kali ni. so kembali terang sudah dunia ku. nak usha-usha ke hape dah terangkan dah. tu dia, niat salah dah. LOL

ok jangan jeles aku cuti 4 hari dalam seminggu. okay? bye.

10 comments:

Gen2Merah said...

lazimnya orang yang pakai spek mata ni memang nampak ayu dan bestyle kan... nicedan mmg comel

HeNRieTTa JoSe said...

ok jew spec bru...pink pown chantek....

PSSS...cutik 4 hr seminggu mmg best lew...

norain.ibrahim said...

baru aku teringat. hari tu kau kata kau pening kepala teruk kan? nilah sbb dia. sbb power spec dah naik.

Yana Aina said...

yana pon byk koleksi spek .. heheh

are_lin@yu said...

siapakahj orang itu..hehe..cantik warna pink ;-)

Tukang Karut said...

cuti 4 hari seminggguuuuuuuuu? ermmmm... syoknya...

~~oOpEt~~ said...

spek kaler pink cantik la :D hehe.. fatin dan pink.. hehe

kay_are said...

aku tak suka pakai spek tapi terpakse.. ntah.. bile aku pakai spek nampak macam budak skema and aku tak suka itu! =__=

Hasrina said...

ingatkan apalah yang kembali terang tadi...hehe

Kak Imun said...

Spek baru fatin nmpk cantik. Anak2 kak pun suka pink kecuali anak lelaki. Dia suka hijau....:) Selamat belajar, ada rezeki lain kali datang la ke Sabah ya....:)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER