Thursday, April 8, 2010

alahai rafiqin darwisy!

salam~

satu malaysia dikejutkan dengan kisah si budak yang bernama Rafiqin Darwisy. terutamanya di kalangan2 pengguna facebook.. bak kata orang la kan.. internet di ujung jari. klik je google. taip rafiqin darwisy. beribu2 info yang akan kita lihat. budak ni sangat2 femes. sebabnyaa :



(KLIK UTK BESARKAN)

Budak berumur 14 tahun in di’katakan telah menghina kematian Din Beramboi dengan mengucapkan ‘Al-Fuck Din Beramboi’ melalui laman Facebook beliau.

Rakan-rakan yang prihatin mula mengecam tindakan Rafiqin Darwisy ini tetapi sebagai budak degil dari mana entah, Rafiqin Darwisy mempertahankan tindakan beliau.

bukti sudah banyak. bila2 masa saja bermacam2 tindakan boleh diambil oleh pihak2 yang berkenaan termasuk keluarga arwah.


walaupun dia telah meminta maaf tapi dia seolah2 tidak insaf malah lagi memburukkan keadaan.

ni statement dari afdlin shauki.

ni formspring rafiqin darwisy, tapi xtau la betol ke tak dia punyaa..

salah seorg ahli grup *kami membenci rafiqin darwisy mengutuk kematian din beramboi* upload gambar ni. haha ada orang edit2.. paper yang bertarikh 9 april itu diupload di grup pada tarikh 8 april.hehe


group KAMI MEMBENCI RAFIQIN DARWISY MENGUTUK KEMATIAN DIN BERAMBOI. setakat ni ahli dia 57146 orang.

aku pun xtau sampai bila kes ini akan berakhir. sebab semua orang nak dia buat sidang media mohon maaf pada keluarga arwah dan semua orang. tapi ntah la~ xtau bila akan terlaksana semua tu..

taubat la ye dik~~~ buruk sangat dah nama rafiqin ni kat internet. sila bersihkan nama anda.



al-fatihah kepada keluarga allahyarham din beramboi. semoga rohnya dicucuri rahmat. pemergiannya sangat mendukakan semua peminat2 beliau. al-fatihah.

6 comments:

meeranamera said...

ape la budk ni kn... mntak2 la dy brtaubat..

takziah utk kluarge arwah Din Beramboi.. semoge roh die tenang.. alfatihah

cambesje said...

popular la bdk tu~~

Anonymous said...

popular dengan cara yg salah..
dunia..dunia

::heytheresyaira::

Dee said...

best gak jadik popular nie...
nnti aku nak wat mcm adek ni wat arr... takyah susah2 msuk AF... haha~

cHoCOLaTe said...
This comment has been removed by the author.
NOOR FATIN said...

meera:ntah la mira..harap bgtu la..

syira: sgt popular!

syaira: dunia skrg dah lainn

dee: wat benda yang org lain bleh hormat n banggakan..hehe

ARTIKEL RAKAN BLOGGER